• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Rıza hocaya ayıp ediliyor SELAHATTİN ERTAŞ

Rıza hocaya ayıp ediliyor

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.09.2017, 00:00

Rıza Çalımbay istifa etti. Bazı gazetelere göre ise kovuldu! Antalyaspor yönetimi, geçen sezon ligde rekorları alt üst eden Rıza hocanın yıldızı bol takıma yakıştıramama ayıbına girmiş gözüküyor. Yönetime naçizane uyarım; futbolcuya göre hoca ararsanız, sonuçlar pek iyi olmaz.. Siz yine de yerli antrenörden şaşmayın, günlük başarılarla avunmayın!
Hakemler sahada yürüyor mu?
Trabzonspor maçı sonrası Teknik Direktör Abdullah Avcı, hakem Cüneyt Çakır'ın toplamda 8 kilometre koştuğunu bunun çok az olduğunu söyledi. Bu konuya katılmıyorum. Süper Lig'de zaten her maç futbolcuların ortalama koşusu 9-10 km'yi buluyor.
Unutulmamalıdır ki hakemlerin doksan dakikada iyi açı için mesafe gözetmesi gerekiyor. Ayrıca UEFA kurallarına göre hakemler her ay düzenli olarak profesyonelce atletik testlere giriyor. Geçemezse maç verilmiyor. O zaman bir kalecinin maçta 5-6 km nasıl koşabildiğini yayıncı kuruluşa sormak gerekmez mi? İstenmeyen her sonuçta hakemlere "az koşuyorlar" demek pek vicdani değil

Statlar yenileniyor futbolumuz geriliyor

Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın sporu bilhassa futbolu çok sevdiği bilinen bir gerçek.
Onun talimatlarıyla son dönemde ülkemizin stadyumları muhteşem oldu. Yıllarca imrendiğimiz Avrupa'nın statlarından daha konforlu ve daha teknolojik oldu stadlarımız.
Ama futbolumuzda tam tersi gerileme var. Süper ligimizin yaş ortalaması çok yüksek; biraz daha zorlasak adeta veteranlar ligi olacak.. Gençlik ve Spor Bakanı Sayın Osman Aşkın Bak da yaptığı açıklamada yabancı sayısının zarar verdiğini belirtti ve TFF ile ortak çalışma yapacaklarını söyledi.
Bence doğru hareket ediyorlar.
En kısa sürede, yabancı çöplüğüne dönen takımlarımızı ve etkilenen Milli Takımımız'ı kurtarmak gerek. Statların muhteşemliğine en güzel örnek;
Beşiktaş Vodafone Park'a 2019 UEFA Finali'nin verilmesi oldu.

MHK'den trajikomik hareketler

Merkez Hakem Komitesi, maçlarda hakemlerinden adalet bekliyor ama kendisi adil değil...
Halis Özkahya'yı üst üste 3 maçtır Galatasaray'a ataması komedidir, işbilmezliktir.
Ayrıca Halis Özkahya sanırım 4 yılı geçkin Fenerbahçe maçı yönetemiyor Kadıköy'de. Bir hakemini hala kollayamıyorsan, kurul olarak sen bağımsız sayılmazsın!

Aman nazar değmesin

Göztepe taraftarı takımının önünde gidiyor ve daha popüler.
Son maçtaki rengarenk görüntüleri ve muhteşem destekleri parmak ısırttı. Ayrıca taraftarın nasıl olması gerektiğini gösterdiler.
Şu anki durumuyla Göztepe, geçen sezon M.Başakşehir'in başarısını yaşıyor. Başta yönetimin Tamer hocayla uyumu, futbolcuların özverisi ve sarı-kırmızılı taraftarın kalitesi var.
Aman nazar değmesin inşallah...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA