• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hakkaniyet özürlüleri SELAHATTİN ERTAŞ

Hakkaniyet özürlüleri

selahattin.ertas@sabah.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.03.2019, 00:00

Hakem "hak dağıtan" olmalı..Ama lig kızıştı, düdüklerde ayar bozuldu!
VAR'dan önce hakemlerin yanlışları gözden kaçıyordu. Şimdi VAR'dan kaçış yok! VAR, hakemlerin aslında sigortası. Hata yapsalar da düzeltme payları garanti. Ama tribündekilerin, TV ekranı başındakilerin gördüğünün tersine karar veriyorlar çekinmeden!
Bazen sahadaki, bazen de VAR odasındaki birbirini dinlemiyor.
Örneğin geçen haftaki Kayserispor- Başakşehir ve Bursaspor- Galatasaray maçında kopya iki pozisyon ama kararlar ters!
Birinde Başakşehir son saniyede beraberliği kurtarıyor, diğerinde önde olan Bursaspor'un direnci kırılıyor. Galatasaray'a galibiyet adeta sunuluyor! Haklı olarak futbolseverin içine şüphe düşüyor:
Aynı pozisyonlara neden ayrı karar düdükleri çalıyor, hem de VAR'a rağmen! Merkez Hakem Komitesi ve hakemler; sahada ter döken, milyonlarca lira harcayan futbolcu ve kulüplerin hakkını yiyorsunuz. Göz göre göre; ayıp yahu!

ÜÇ ÇARPICI ÖRNEK

Gökhan Töre yetenekli oyuncuydu... Ama çenesini konuşturmada da yetenekli olduğunu Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'a verdiği cevapla gömüş olduk. Üç yıldır futbol oynamıyor Gökhan. Oynamasa da milyon dolarları maaş olarak almışlığı var. 3-4 aylık maaşının gecikmiş olması üzerine Beşiktaş'a ve başkan Orman'a kendi sosyal medya hesabından verdi veriştirdi. Gökhan unutmasın o paralar sayesinde Bodrum sahillerinde 7 lahmacun ve ayranlara 500 Tl ödeyebililiyor. Sorsanız ülkemizde ekmek fiyatını da bilmez. Milli Takım'daki silahlı vukuatına da girmiyorum.. Öte yandan takım kaptanı Oğuzhan'ın da alamadığı aylar var. Üstüne maçlarda taraftar tepkilerini gördü, kadroya giremedi ve yedek kulübesinden de çıkamadı bu sezon. Buna rağmen Beşiktaş'a, Orman'a, yöneticilere, Şenol hocaya bir saygısızlığı olmadı. Kulübe zarar verecek açıklamalar yapmayan Tolga Zengin de var. Gökhan Töre, oynamadığı sürece rüyasında bile göremeyeceği bir parayı kendine kazandıran kulübe vefa göstermeliydi.

AYDINUS SORUNSALI

Geçici MHK göreve iyi başlamıştı. Ta ki son haftaya kadar. Atamalarıyla şaşırttılar, dengesiz düdüklerle kendilerini zora soktular.
Üstüne Fırat Aydınus problemi çıkardılar! Malumunuz Fırat Aydınus, yardımcı hakemiyle küfürleştiği iddiasıyla 1 ay ceza almıştı. Kendisi Nisan ortasından sonra MHK görev verirse eğer maçlarda düdük çalabilecek.
Çünkü kurul onu eğitime çağırmadı. Yani bir sıkıntı var ama öyle yardımcısıyla aralarında tartışma olmuş şeklindenin ötesinde. Kriz var, yakında bunun kokusu çıkar.

KULÜP BAŞKANLARI İLGİNÇ

Kulüplerimizde daha önce profesyonel futbol oynamış başkan bulunmuyor. Çoğu işadamı. Bu sebeple altyapıya yatırım, teknik adama işi bırakma konusunda kendilerini sıkmıyorlar. Kulüp başkanlığında başarılı olanlardan bazıları iş hayatında başka bir kimliğe bürünebiliyor. Örneğin Ünal Aysal... Galatasaray eski başkanı hakkında son günlerde bazı şirketlerinin bir süreden beri ekonomik sıkıntılar yaşadığı, bankalar ile arasında sorunlar olduğu, borçlarını ödemeye yanaşmadığı konuşuluyormuş. Eski başkan bir otelini aynı anda habersizce iki işadamına satıvermiş! Olay patlak verince de "paralarınızı ödeyeceğim" demesine rağmen sesi bir daha çıkmamış. Allah'tan Galatasaray'a böyle sıkıntılar yaşatmadı!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA