• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Demba Ba bir büyücü ŞENOL KANTÜRK

Demba Ba bir büyücü

senol.kanturk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.02.2018, 00:00

Dünya çapında bir yıldız oluğunu herkes kabul ediyor Senegalli'nin.
Beşiktaş'a çok yararı olmuştu ama Göztepe'yi sırtlaması da varmış kaderde.
Göztepeli yöneticiler onu dünyanın öbür ucundan Çin'den alıp getirdi. Transferine karşı çıkanlar, "Sakatı alıp getirdiler" dediler ama, iki maçla onların ağızlarına susturucu taktı Demba Ba. Osmanlıspor maçında golünü attı, ancak Sivasspor maçı Göztepe için bir yerde kader maçıydı. Ya yine puan kayıplarıyla lige iddiası olmayan takımlar arasında devam edecek, ya da kazanarak Avrupa Yolunu yeniden açacaktı. Tüm yük Demba Ba'nın omuzlarına binmişti. Zafer için tam 35.dakikaydı.
Demba Ba atağa kalkmak isteyen Sivasspor atağını 50 numaralık ayakkabısıyla kesti ve 30 metreden öyle bir füze yolladı ki ister ayın, ister yılın golü deyin. Kaleci Tolgahan'ı, "Yat tayyare geçiyor" dercesine çaresiz bırakarak ağlara adeta yapıştı.
Jahoviç gitti yaşasın yeni Kral Ba.
Gideni unuttuk, geleni kucakladık.

GALİBİYETİ HAKETTİ

Göztepe, Sivasspor'u yenerken takım olarak çok iyi mücadele verdi. Maç öncesi takımlar anons edildiğinde kaleci Beto ve defansın herşeyi Kadu'nun sakatlık haberi hepimizi, "Eyvah"a soktu ama sarı-kırmızılı takım kazanmaya inanmıştı bir kere. Günay kalede çok rahattı.
Sabri Reyiz Türkiye'nin şurası muhakkak ki en iyi orta yapan oyuncularından biri.
Dün de mükemmel oynadı. Kosanoviç, Kadu'nun yokluğunda defansın emniyet kemeriydi adeta. Poko ile 90 dakika basmadık yer bırakmadı. Castro iele birlikte yorulana dek ota sahayı parselledi. Halil seri koşularını iyi orta ve şutlarla sonuçlandırabilse çok katkı yapacak. Gouffran ilk yarı iyiydi, ikinci devrede o da etkisini yitirdi. Tamer Tuna oyuncu değşiikliklerini çok yerinde ve zamanında yaptı.
Güzel bir gündü. Bu muhteşem seyirci mithiş desteğinin karşılığını alarak bir zafer daha izledi ya onlara helal olsun.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA