• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Al birini vur ötekine YALÇIN KÜÇÜKDAMAR

Al birini vur ötekine

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.04.2016, 00:00
Altınordu-Balıkesirspor maçı...Atatürk Stadına giderken dedik ki, "Balıkesirspor'un play-off'a girebilmesi için bu maçı kazanması, son 8 maçında galibiyet yüzü görmeyen Altınordu'nun da bu şanssızlığını kırmak hedefiyle rakibini baştan sona zorlaması gerek" diyerekten futbol adına iyi şeyler görmek ümidindeydik.
Yanılmışız...Her iki takım da sezonu çoktan kapatmış. Al gülüm, ver gülüm. A.Ordu'nun koca 45 dakikada rakip kaleye tek atağı yok. Balıkesirspor'un da öyle. Sadece Yiğit Gökoğlan'ın ofsayt pozisyonunda top yan ağlara gitti, o kadar. Birara maçtan öylesine sıkıldık ki, boykot yediği için gelemeyen bandoyu arar olduk. Hiç olmazsa tribünde sıkılanları eğlendiriyordu. Altınordu'nun futbol adına yaptığı şahlanışı överken, taraftar kampanyasında beklenen gelişmeyi sağlayamayışına üzülüyoruz. Dünkü maçta 363 seyirci, 123'ü Balıkesir'li, 240'ı Altınordu'lu. Şanlı geçmişe sahip A.Ordu böylesine seyirci erozyonuna mı uğramalıydı.
1965'li yıllarda kırmızı-lacivertli takımın maçlarını 15 bin seyirciyle oynadığını hatırlarsak İzmir'deki Altınordululara seslenelim:"Neredesiniz ?" Maçın yorumuna gelince...
Biz A.Ordu'nun gençlerle sezonun onlarına doğru yaşlı oyunculardan kurulu rakiplerine karşı üstünlük sağıladığını biliriz. Geçen sezon son 10 maçta 9 galibiyet bir beraberlik aldığını anımsıyoruz.
Hüseyin Eroğlu da bu maçtan önce, "Niye aynı şey olmasın, bir galibiyet seri başlatmayalım" demişti. Ama bu sezon Şeytanlar'ın bu özelliğinden kırıntılar bile göremiyoruz.
Orta saha pozisyon üretemiyor, hücumda da vurucu silah yok. Balıkesirspor büyük kısmet tepti. Kimse çıkıp da, "İzmir'den puanla döndük" diye böbürlenmesin. Elazığspor'un puan kaybettiği gün bu maçı kazansaydı 45 puana yükselecek, Play-Off'u hemen hemen garantileyecekti. Zeefuik döküldü, Erceg de öyle. Kaleci Vukoviç ve defansın dik duruşu gol pozisyonu vermemelerini sağladı.
Ama bu futbolla Balıkesirspor'un play-off'a kalsa bile iş yapacağından şüpheliyiz. Reha Erginer futbolcularını uyarmalı.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA