SON DAKİKA

İzmir Foça kıyılarında çevre felaketi

Turizm önemli merkezleri İzmir Foça'da çevre felaketi yaşanıyor.Yaklaşık 2-3 kilometrelik bir alanda etkili çevre felaketi ile ilgili net bir bilgi olmasa da Ege'de geçtiğimiz hafta yaşanan yoğun yağış sonrası sanayi atıklarının denize aktığı yönünde söylentiler mevcut. Kirliliğin anlaşılması için Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü bölgeden numune alarak çalışma başlattı. Ahaber ekipleri olay yerinden çalışmaları aktardı.

İzmir'in Foça ilçesinde bölgedeki bir sanayi tesisinin atık havuzunun taşması sonucu denize döküldüğü ileri sürülen ve dün Gencelli sahillerine ulaşan petrol atıklarının yaydığı kötü koku şikayetlere neden olurken, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü harekete geçti. 50 kişilik ekip, bölgede çalışma başlattı. Özel kıyafetli temizleme ekibi, atıkları emdirme ve vakumlama yöntemiyle topladı, poşetlere doldurdu.
Foça ilçesi Cumhuriyet Mahallesi Gencelli sahili üzerinde evi bulunanlar, 25 Eylül'de denizden ağır koku geldiğini fark etti. Mahalle sakinleri, dayanılmaz olduğu belirtilen kokunun kaynağının araştırılması için belediyelere, Sahil Güvenlik ekiplerine ve Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne ihbarda bulundu. Yapılan incelemenin ardından kirliliğin gemilerden değil, bölgedeki bir sanayi tesisinin atık havuzunun ani ve aşırı yoğunlukta yağan yağmurun etkisiyle taşması sonucu meydana geldiği ve denize petrolün sızdığı ifade edildi.
Bunun üzerine Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkilileri, yüklenici firma aracılığı ile bölgede temizlik çalışması başlattı. Kadın ve erkeklerden oluşan 50 kişilik ekip, sahile bulaşan atıkları emdirme ve vakumlama yöntemiyle topladı.