Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama malzemeleri ve tarifi...

Karadeniz mutfağının olmazsa olmazı mıhlama tadı ile damaklarda enfes bir tat bırakıyor. Yapımı biraz zahmetli olan mıhlamanın kimi bölgelerde kuymak olarak da biliniyor. İşte lezzetli mıhlama için gerekenler ve mıhlama tarifi...

Mıhlama nasıl yapılır? Mıhlama için gereken malzemeler nelerdir? soruları merak ediliyor. Karadeniz'de özellikle kahvaltılarda sevilerek tüketilen mıhlama lezzeti ile de hayran bırakıyor. İşte mıhlama için gereken malzemeler ve mıhlama tarifi...

MIHLAMA NASIL YAPILIR?

Malzemeler

2 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı mısır unu
2 su bardağı su
300 gram Trabzon veya çeçil peyniri

Nasıl hazırlanır?

İki kişilik kuymak için öncelikle 2 kaşık tereyağını seçtiğiniz tavaya ekleyin ve eritin, köpürmeye başladıktan sonra 3 kaşık mısır ununu tereyağına ekleyip kavurun. Mısır unu tereyağı ile kavrulurken yaklaşık 2 bardak suyu ve tuzu ekledikten sonra da orta ateşte kaynamasını bekleyin. Tereyağının kavrulan mısır ununun üzerine çıktığını gördüğümüzde telli peyniri de ekleyerek hafifçe karıştırıp erimesini bekleyin. Fazla bekletilen kuymak beklenen tadı vermez. Ocaktan alındıktan hemen sonra piştiği tava ile servise hazırlayın.

X
Sitelerimizde reklam ve pazarlama faaliyetlerinin yürütülmesi amaçları ile çerezler kullanılmaktadır.

Bu çerezler, kullanıcıların tarayıcı ve cihazlarını tanımlayarak çalışır.

İnternet sitemizin düzgün çalışması, kişiselleştirilmiş reklam deneyimi, internet sitemizi optimize edebilmemiz, ziyaret tercihlerinizi hatırlayabilmemiz için veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız.

Bu çerezlere izin vermeniz halinde sizlere özel kişiselleştirilmiş reklamlar sunabilir, sayfalarımızda sizlere daha iyi reklam deneyimi yaşatabiliriz. Bunu yaparken amacımızın size daha iyi reklam bir deneyimi sunmak olduğunu ve sizlere en iyi içerikleri sunabilmek adına elimizden gelen çabayı gösterdiğimizi ve bu noktada, reklamların maliyetlerimizi karşılamak noktasında tek gelir kalemimiz olduğunu sizlere hatırlatmak isteriz.