Kanser uzmanlarından ev yoğurdu açıklaması! Her gün 2 fincan tüketildiğinde...
Yemeklerin yanında sevilerek tüketilen yoğurt bağırsak sağlığı için de en önemli probiyotiklerden. Yoğurtla ilgili bilim insanlarının yaptığı araştırmaya göre hassas bağırsak sendromu tanısı konulan 189 hasta incelemeye alınarak, katılımcılardan her birinin her gün 500 ml (yaklaşık 2 fincan) ev yapımı yoğurt tüketmesi sağlandı ve semptomları 6 aylık süre boyunca izlendi. Çıkan sonuç araştırmacılara da şaşırttı. İşte ev yoğurdun bilinmeyen faydaları...
- Yaşam
- Haber Merkezi
- 11.2.2024 10:49:03
ABD'de iki ayrı tıp merkezinde yürütülen bilimsel araştırmada, bağırsak mikrobiyomunu düzenlemek için probiyotik bakterilerden özellikle "Lactobacilli" cinsini içeren ev yapımı yoğurdun potansiyeli değerlendirildi.
HER GÜN YAKLAŞIK 2 FİNCAN YOĞURT TÜKETTİLER
Araştırmada, hassas bağırsak sendromu tanısı konulan 189 hasta incelemeye alınarak, katılımcılardan her birinin her gün 500 ml (yaklaşık 2 fincan) ev yapımı yoğurt tüketmesi sağlandı ve semptomları 6 aylık süre boyunca izlendi.