• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Gerceğini aratmadılar BÜLENT GÜRLÜK

Gerceğini aratmadılar

bulent.gurluk@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.05.2018, 00:00

DanIel Day-LewIs ve Abraham LIncoln

Eski ABD Başkanı Abraham Lincoln'ün yaşamını konu alan 2012 yapımı drama filmi 'Lincoln'ün yönetmeni ve yapımcısı Steven Spielberg'di. Filmde başkanı Daniel Day-Lewis, eşi Mary Todd'u ise Sally Field oynadı. Lewis'in sette tıpatıp başkanın kopyasına dönüşmesi hayret uyandırdı.

CharlIze Theron ve AIleen Wuornos

Özgün adı 'Monster' olan 2003 ABD-Almanya ortak yapımı 'Cani' filmi, lezbiyen seri katil Aileen Wuornos'un trajik yaşam öyküsünü konu alıyor. Patty Jenkins'in yönettiği filmde Aileen'i canlandıran güzel yıldız Charlize Theron'un adeta insan kılığından çıkan fiziksel değişimi parmak ısırtıyor.


Robert Downey Jr. ve CharlIe ChaplIn

Şarlo karakteriyle sinemasında çığır açan İngiliz komedyen ve yönetmen Charlie Chaplin'in hayatı, 1992'de filme çekildi. Richard Attenborough'un yönettiği eserde, Chaplin'i gerçeğiyle karıştırabileceğiniz kadar iyi taklit eden Robert Downey Jr, sinemaseverlerin ağzını açık bıraktı.

Denzel WashIngton ve Malcolm X

Spike Lee tarafından yönetilen, Afrikalı-Amerikalı aktivist Malcolm X'in hayatını anlatan aynı adlı 1992 yapımı biyografi filminde Malcolm X'i Denzel Washington canlandırdı. Ünlü aktör rolüyle fiziksel görünüşü açısından adeta bütünleştiği filmde oyunculuğuyla Oscar'a aday gösterildi.


E.Redmayne-F. Jones ve Steph en-Jane HawkIng

Ünlü İngiliz fizikçi Stephen Hawking'in ALS'ye yakalanmasını ve eşi Jane ile yaşama tutunmasını anlatan 2014 yapımı 'Her Şeyin Teorisi'nde başrolleri Eddie Redmayne ve Felicity Jones paylaşıyor. Bilhassa Redmayne, Hawking'e benzerliği ve olağanüstü oyunuyla Oscar'ı almayı başardı.

Morgan Freeman ve Nelson Mandela

2009 çıkışlı biyografik drama filmi 'Yenilmez', Güney Afrika'da 1995 Ragbi Dünya Kupası boyunca Nelson Mandela'nın hayatını anlatmaktadır.
Clint Eastwood'un yönettiği filmde Morgan Freeman Güney Afrika Cumhuriyeti Başkanını, Matt Damon ise ragbi takımının kaptanını canlandırdı.

Ben KIngsley ve Mahatma GandhI

Hindistan Bağımsızlık Hareketi'nin siyasi lideri Mohandas Gandhi'nin hayatını anlatan 1982 yapımı 'Gandhi' filmini Richard Attenborough yönetti. Filmin kazandığı 8 Oscar'dan birini alan Gandhi rolündeki Ben Kingsley'in performansı ve ünlü siyasetçiye benzerliği çok şaşırtıcıydı.


Meryl Streep ve Margaret Thatcher

20'nci yüzyılın en uzun süre görevde kalan İngiltere Başbakanı Margaret Thatcher'ın (1925- 2013) yaşamını konu alan 2011 yapımı 'Demir Leydi' filmini Phyllida Lloyd yönetti. Thatcher'ı oynayan ödül avcısı aktris Meryl Streep, bu filmde de rolüne tıpa tıp benzerliği ve yeteneğiyle Oscar'ı aldı.

Salma Hayek ve FrIda Kahlo

Meksikalı sürrealist ünlü ressam Frida Kahlo'nun sanat ve yaşam hikayesini konu alan, 2002 yapımı Julie Taymor imzalı 'Frida' filminde, hayatı ruhsal dalgalanmalarla geçen sanatçıyı seksi yıldız Salma Hayek canlandırdı. Hayek'in, Kahlo'ya benzerliği ve olağanüstü performansı hafızalara kazındı.

Anthony HopkIns ve Pablo PIcasso

Ressam Pablo Picasso'nun acımasız iç dünyasına tahammül edebilen tek aşığı Françoise Gilot ile ilişkisini anlatan 1996 yapımı "Picasso'yla Yaşamak" filmini James Ivory yönetti. Büyük ressamı canlandıran Anthony Hopkins ve başrolü paylaşan Natascha McElhone harikalar yarattı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA