• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
ELİF AKTUĞ

Safiye Sultan kaç çocuk öldürttü?

Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 05.11.2015, 00:00
Haber şöyle: "Safiye Sultan'ı canlandıran Hülya Avşar'ın 1.5 yıl süreyle botoks yaptırması yasak." Buradan birkaç sonuca ulaşmak mümkün; dizinin yayınlanacağı ilk bir buçuk yıl süresince Safiye Sultan vefat etmeyecek; bu bir. Hülya Avşar'ın kırıştığını kendi gözlerimizle göreceğiz, bu iki... Aslında bir süredir 'Muhteşem Yüzyıl- Kösem' dizisiyle alakalı yazmak istiyordum. Dizinin ilk bölümünü özel bir gösterimle sizden önce izleyeceğim ve yazacağım aslında. 12 Kasım'da yayınlanacak ilk bölümü, 10 Kasım'da izleyeceğim inşallah. Ama o dönemi çok sevdiğimi; Safiye'nin oğlu Sultan Ahmet'in en sevdiğim padişah olduğunu, Safiye Sultan'ın gelmiş geçmiş en kalpsiz sultan olduğunu söylemeden edemeyeceğim. Rivayete göre, kimi belgelerle de gerçek olduğu kanıtlanan verilere göre, bir gecede 19 çocuk öldürtmüş bir sultandır kendisi! Çevirisi Solmaz Kamuran'a ait 'Safiye Sultan' serisini okumanızı tavsiye ederim. Solmaz Kamuran'ın eşsiz Türkçesi ve anlatımıyla sizi büyüleyecek kitap elbette bir kurgu. Tabii gerçek hikayelerden hareket ediliyor, isimler, tarihler ve olaylar tarihi akışı içinde sıralanıyor. Mezarı kocası 3. Murat'la birlikte Ayasofya türbesinde bulunan Safiye Sultan aslında bir Venedikli. Zengin ve soylu bir ailenin kızı olan (gerçek adı Sofia Bellucci Baffo) Sofia'nın babası Venedik valisi; şahane bir hikaye tabii. Güzel Sofia, bir gemi yolculuğu sırasında Osmanlı korsanları tarafından kaçırılıyor ve Harem'e satılıyor.

HÜLYA SAFİYE OLABİLECEK Mİ?

Hülya Avşar'ın Safiye Sultan'ı canlandırması bir tercih elbette izledikçe göreceğiz ne kadar başarılı olabileceğini. Ama sarışın ve uzun boyunlu olarak anlatılan, güzelliği dillere destan Sofia'yı daha Avrupai bir kadın oyuncu canlandırsaydı, çok daha iyi otururdu role gibi geliyor bana. Bu düşünce Avşar'ın performansıyla değişecek diye ümit ediyorum.

BELLİ Kİ DOKTORU ÇOK YETENEKLİ

Bir süre önce yüzünü elleten, botoks ve dolgu uygulamaları yaptırdığı söylenen Avşar, çok gençleşmiş ve güzelleşmişti. Uzunca zamandır oyunculuk yapmadığı için mimiklerinin kaybolması gibi bir derdi de yoktu sanırım. Birkaç yıl önceki fotoğraflarıyla, 'Yetenek Sizsiniz' jürisinde görev aldığı fotoğraflar yan yana konunca, durum kabak gibi çıkıyordu ortaya. Botoks artık şehirli kadının manikürü, pedikürü gibi. Yaptırmayan yok. Sürekli göz önünde olan ve eğlence dünyasındaki varlığı güzellik kraliçesi seçilmesiyle başlayan ve her iki cümlesinden biri "Ülkenin en güzel kadınıyım" olan Hülya Avşar'ın, botokstan nasibini almaması tuhaf kaçardı. Ehil bir elden bir iki dokunuş, gerçekten yılların izini azaltıyor çünkü, hatta siliyor. Minik bir yüzü var Hülya Avşar'ın, belli ki çok yetenekli bir doktora gidiyor. Özellikle dolgu uygulamalarının harika olduğu konuşuluyor. Bir buçuk yılda da yapılan tamamen silinmeyeceğine göre, Hülya çok yaşlanmayacak. Sonuçta Safiye Sultan, Kösem Sultan'ın varlığını göstermesiyle zamanla silinecek saraydan; yani Beren gelecek Hülya gidecek. Biz de dertleneceğiz ekran başında, "Vah vah neler oldu" diye. Çatışmalar, entrikalar, aşk oyunları, gözyaşları, ayak kaydırmacalar, ölüm emirleri. Bizi bekliyor, yaşasın.
Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI