• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bitsin artık bu ‘darbe’ çığırtkanlığı ERHAN GÜLENÇ

Bitsin artık bu ‘darbe’ çığırtkanlığı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.07.2017, 00:00

Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içine sızan asker üniforması giymiş hainler 15 Temmuz'da Türkiye'yi işgale kalkıştı. 40 yıl sinsice yürütülen hain bir planın finalini yapacaklardı. Ele geçirecekleri Türkiye'nin anahtarını da kendilerini besleyen dış güçlere vereceklerdi. Ancak, Türk halkı buna izin vermedi. O gece destan yazan millet, demokrasiden vazgeçmeyeceğini hem bu hainlere hem de yedi düvele gösterdi.
Ancak, aradan geçen 1 yılda yeni darbe çığırtkanlıklarının ardı arkası kesilmedi.
Önce, basının amiral gemisi olduğu iddiasındaki bir gazete, 'Karargah rahatsız' manşeti attı. Neymiş, TSK'nın üst düzey yönetimi, kadın subayların başı örtülü bir şekilde de görev yapabilmesinin önünü açan bakanlık kararından rahatsızmış. Bu tahrik değil de neydi?

Bu manşet unutulmadan TSK içinde FETÖ'yle mücadeleyi ilk başlatan isimlerden biri olan emekli askeri savcı albay Zeki Üçok'un bir açıklaması geldi: "TSK içinde hala en güçlü grup FETÖ ve ortam olması halinde yeni bir darbe daha yapabilecek güçteler." Hadi buyrun... Yani bu kadar şehit boşuna mı verilmişti? FETÖ'yü darmaduman eden operasyonlar boşuna mı yapılmıştı? Bunu söyleyen daha önceki FETÖ uyarıları dikkate alınmayan ve 15 Temmuz'da haklı olduğu görülen bir isim olmasa, yaptığına açıkça provokasyon denilebilirdi.

Derken, geçtiğimiz Çarşamba günü, darbe çığırtkanlığı başka bir gazetede yeni bir manşetle çıktı karşımıza. Üstelik, 28 Şubat dönemindeki ünlü 'Üst düzey bir komutan dedi ki: Gerekirse silah kullanırız' manşetini hatırlatan bir tarzda. Bu sefer ismini açıklamak istemeyen bir komutan yoktu ama 'üst düzey güvenlik kaynakları' vardı. Bu kaynaklar 'Eğer sistem zaafiyeti giderilmez ve sivil-asker ilişkisi Batı normlarına taşınmazsa bir buçuk iki yıl içinde ordudaki ulusalcılar yeni bir darbeye kalkışabilir' diyordu.
Üstelik bu kaynaklar, küresel güçlerin darbe yaptıracak birilerini her zaman bulabilecekleri notunu da düşüyordu zihinlere.

Şimdi, buradan o üst düzey güvenlik kaynaklarına sesleniyorum. Elinizde varsa bu yönde somut deliliniz veya belgeniz, çıkın ortaya da açık açık konuşun.
Ama, yoksa da bu milletin kafasını boşuna karıştırmayın. Dünyaya da 'Türkiye'de yeni darbeler olabilir' algısını pompalamayın.

Türk halkı 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunacaklara ne yapacağını net bir şekilde ortaya koydu. Bunlar yaşandıktan sonra böyle bir hainliğe kim cüret edebilir? Eğer, buna yeltenecek varsa biz burada 15 Temmuz'daki gibi gereğini yapmak üzere bekliyoruz. Türkiye'de artık darbeler dönemi kapanmıştır. Bunu herkes anlasın. Kimse de 'Tehlike var' uyarısı yapıyor görüntüsü altında kafaları karıştırmaya kalkmasın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA