• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Salon teröristleri’ ABD’nin ‘suikast’ iması mı? ERHAN GÜLENÇ

‘Salon teröristleri’ ABD’nin ‘suikast’ iması mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.09.2017, 00:00

ABD, son dönemde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın korumalarının üzerine ısrarla gitti. Erdoğan'ın Mayıs ayındaki Washington ziyaretinde olay çıkaran PKK/YPG'lilere müdahele eden korumaları hakkında önce yakalama kararı çıkardı.
Ardından haklarında dava açıldı.Bu durum, Erdoğan'ın Birleşmiş Milletler toplantısı için yapacağı New York ziyareti öncesinde güvenlik zaafiyeti yaratıp yaratmayacağı tartışması çıkardı. Hatta, "ABD Erdoğan'a suikaste zemin mi hazırlıyor" iddiasını dile getiren yazarlar bile oldu.
Erdoğan, BM toplantısı için New York'a giderken haklarında yakalama kararı bulunan korumalarını götürmedi. ABD ziyaretinde ise, şok bir olay yaşandı. Terör örgütü PKK'nın Suriye kolu olan YPG'li teröristler, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD'deki Türk ve Müslüman toplumla buluştuğu programa yoğun güvenlik önlemlerine rağmen sızmayı başardı ve protesto gösterisi yaptı.
Erdoğan'ın 'salon teröristleri' dediği YPG'lilerin güvenlik duvarını aşması kafalarda soru işaretleri oluşturdu. Acaba PKK'nın Suriye kolu YPG'ye silah yağdıran ABD, bu silahları vermesine karşı çıkan Erdoğan'a bu protesto gösterisini önceden engellemeyerek bir imada mı bulundu?

Komedi dükkanı

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu işi artık iyice komediye çevirdi. Çünkü, artık yaptığı bazı açıklamalar bir ana muhalefet partisi liderinde olması gereken ciddiyeti yansıtmıyor.
Kılıçdaroğlu, önce PKK'lı teröristleri tavşan gibi avlayan ve terörle mücadeleye büyük katkı sağlayan SİHA'larla ilgili akıllara zarar bir açıklama yaptı.
SİHA'ların vurduğu 4 terörist için "Piknik yapıyorlardı. Terör örgütüne destek olabilirler, terörist olabilirler ama orada silah olması lazım. O da yok" dedi.
Kılıçdaroğlu'nun önceki akşam canlı yayında "Liderler Erdoğan'la görülmek istemiyor" diye iddia ettiği sırada Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yoğun görüşme trafiğinde olması sosyal medyada CHP liderini alay konusu yaptı.
Erdoğan'ın BMr toplantısı için gittiği New York'ta başta ABD Başkanı Donald Trump olmak üzere görüşmediği ve aynı fotoğraf karesinde poz vermediği lider neredeyse kalmadı.
Kılıçdaroğlu, hiç medyayı veya interneti takip etmiyor mu? Hadi kendi etmiyorsa danışmanları ve yardımcıları da mı etmiyor?
Ana muhalefet liderinin, Birkaç marjinal basın kuruluşunun uydurduğu bir kuyruklu yalanı dile getirmesietmesi komedi değil de nedir? Sayın Kılıçdaroğlu, lütfen biraz ciddiyet...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA