• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Önce CHP’li belediyeler asgari ücreti 2 bin TL yapsın ERHAN GÜLENÇ

Önce CHP’li belediyeler asgari ücreti 2 bin TL yapsın

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.11.2017, 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, asgari ücret konusundaki popülizm siyasetini sürdürüyor.
Seçim öncesi asgari ücreti 1500 TL yapacaklarını vadeden Kılıçdaroğlu, şimdi de katıldığı Taşeron İşçilik Kurultayı'nda asgari ücretin en az 2 bin lira olması gerektiğini söyledi. Kılıçdaroğlu, seçim sonrasında "Asgari ücreti 1500 TL yapacağını söylüyordun. O zaman bunu şimdi kendi partine bağlı belediyelerde yap" şeklinde taleplerle karşılaşmıştı. Madem Kılıçdaroğlu, şimdi asgari ücret vaadine zam yaptı. O zaman başta İzmir Büyükşehir Belediyesi olmak üzere Türkiye'deki tüm CHP'li belediyelerin de bu zammı uygulaması gerekiyor.
Lamı cimi yok... Bol keseden asgari ücret belirliyorsan, önce kendi yönettiğin belediyelerde uygulayacaksın...Bakalım CHP bunu yapabilecek mi göreceğiz...

ABD, ZARRAB'TAN BİR ŞEY ÇIKARAMAZ

ABD, Reza Zarrab davasını giderek güçlenen Türkiye'ye karşı bir siyasi şantaj aracı haline getirdi. Yaşananlar ABD'nin bu davayı Türkiye'ye karşı sopa olarak kullanma hevesinde olduğu net bir şekilde gösteriyor. Bunun böyle olduğunu, partisinin davayı takip etmekle görevlendirdiği CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger bile söylüyor. Ki biliyorsunuz CHP, bu tür meselelerde, kolay kolay Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve hükümetle aynı doğrultuda şeyler söylemez.
ABD'nin İran'a koyduğu ambargo Türkiye'yi bağlamaz. Bunu Türkiye defalarca söyledi. Hem, ABD İran'a koyduğu ambargoyu bizzat kendisi devlet olarak deldi. Eski Başkan Obama döneminde imzalanan nükleer anlaşmayla İran'a yaptırımlar kaldırıldı. Şimdi ABD basınında çıkan haberlere göre yeni Başkan Trump, Obama'nın yaptığı bu anlaşmayı iptal etmeye ve yaptırımlara devam etmeye çalışıyor. O yüzden tarafsız birçok uluslararası hukuk uzmanı, ABD'nin Zarrab davasından Türkiye aleyhine hukuki olarak bir sonuç çıkaramayacağını söylüyor. Ama başta da dediğimiz gibi burada amaç hukuki değil siyasi şantaj olunca adeta tekeden süt çıkarılmaya çalışılıyor. Eee kusura bakmasınlar... Bu saatten sonra Türkiye, ABD'nin bu oyunlarını yemez...
Bize boyun eğdiremezler...

DİYANET'E KADIN BAŞKAN YARDIMCISI ÇOK YAKIŞTI

Türkiye'de ilk defa Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı'na bir kadın atandı. Prof. Dr. Huriye Martı pazartesi görevine başlayacak. Bu Türkiye için çok doğru bir adım. Türkiye'de toplumun yarısından fazlası kadın olduğuna göre böyle bir adıma ihtiyaç vardı. Eski Türkiye'de genç kızlar başörtüsüyle okula bile alınmıyordu. O dönemde Diyanet İşleri de olsa resmi bir kuruma başörtüsü takan bir kadının başkan yardımcısı yapılmasını kimse aklından bile geçiremezdi. Çok şükür, Türkiye'de artık başörtüsü yasağı gibi faşist bir uygulama kalmadı. Kadınlar artık TBMM de dahil kamusal her alanda başörtülerini özgürce takabiliyorlar. Türkiye'yi rahatlatan bu uygulamalardan sonra şimdi de Diyanet İşleri Başkan Yardımcılığı'na bir kadının atanması çok şık oldu.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA