• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu yaz çok sıcak geçecek ERHAN GÜLENÇ

Bu yaz çok sıcak geçecek

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.03.2018, 00:00

Türkiye, bekası için teröre karşı büyük bir mücadele veriyor. Zeytin Dalı Harekatı'nda Cinderesi'nin de alınmasının ardından sıra Afrin kent merkezine yönelik operasyonlara geldi. Türk askerinin kısa süre içinde Afrin'e varması bekleniyor.
Diğer yandan Doğu Akdeniz de giderek hareketleniyor. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'un daha önce yöneticiliğini yaptığı Exxon Mobil şirketi Kıbrıs Rum kesimi adına bölgede petrol ve gaz sondajı yapmayı planlıyor. Türkiye, Kıbrıs'ın zenginliğinin Türk ve Rum halklarının ortak değeri olduğu için bu bölgede bir oldu-bittiye izin vermeyeceğini belirtiyor. Tam da bu süreçte ABD'nin 6. Filosu'nu bölgeye göndermesi tansiyonu yükseltti. Türk donanması ile ABD donanmasının karşı karşıya mı geleceği soruları gündeme geldi.
Diğer yandan Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak'ın kuzeyindeki terör üslerine de Irak hükümetiyle beraber bir harekat yapılacağını açıkladı.
Görüştüğüm İstinye Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Uluslararası İlişkiler Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mesut Hakkı Caşın'ın, bu 3 gelişme için yaptığı yorum şu oldu: "Bizi çok sıcak bir yaz bekliyor." Türkiye savunma ve terörle mücadele stratejisini, toprakları dışında da olsa terör örgütünün bulunduğu yerlerdeki mukavemetini kırmak ve onu imha etmek üzerine kurduğunu belirten Caşın, "Afrin'de bizi ciddi çatışmalar bekliyor. Ancak, Türkiye Afrin'i temizlemekte kararlı. Öte yandan Bakan Çavuşoğlu'nun açıklaması Kandil'e girileceğini gösteriyor. PKK'nın Irak ve Suriye üzerinden Akdeniz'e açılan bir koridor üzerinde konuşlanması Türkiye'nin milli güvenliği açısında tehlike arzediyor. Türkiye bununla mücadele edecek. Bugün Türkiye'nin bekası ve bölgedeki istikrar açısından Suriye ne kadar tehlikeliyse Kuzey Irak da o kadar tehlikeli. Öte yandan Doğu Akdeniz'deki gelişmeler yaşanıyor. Bu yüzden sıcak bir yaz bekliyorum. Türkiye, bunları aşacak güçte" dedi.

YAPMAYIN, ETMEYİN TÜRKEGÜL HANIM

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, dün eşi Türkegül Kocaoğlu ile birlikte kadın gazetecilerle buluştu. Türkegül Hanım, Başkan Kocaoğlu'na sorulan "Yeniden aday olacak mısınız?" sorusuyla ilgili şakayla karışık şöyle dedi: "Ben bu zamana kadar kendisine 'aday olma, artık yeter' diyordum. Şimdi ise 'aday ol' diyorum. Çünkü yaş kemale erdi. Çok sıkı, tempolu bir işe alıştı. Bir hekim olarak kendimi onun yerine koyuyorum. Çok boşlukta hissedecek kendisini. Böyle bir kaygım var. Tabii ki bu işin şakası. Kendisi de şaşırıyor 'aday ol' dememe. Tabi ki kendi bileceği iş." İlahi Türkegül Hanım, Lüften, şakayla karışık da olsa, aday olmak için zaten yanıp tutuşan Sayın Başkan'ı daha da heveslendirmeyin. Siz pek farkında değilsiniz belki ama İzmir, kendisini 14 yıldır müthiş bir boşlukta hissediyor. Bütün kentler şehircilik açısından aldı başını gitti, İzmir hala yerinde sayıyor. Lüften eşinize bu konuda söz söylerken İzmir'in yaşadığı bu boşluğu düşünün ve kendisine "Artık yeter. Emekli ol" telkininde bulunun. Sizden İzmirliler olarak ricamız budur. Yoksa, Allah muhafaza...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA