• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ankara’da indirim İzmir’de bindirim ERHAN GÜLENÇ

Ankara’da indirim İzmir’de bindirim

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.03.2018, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'na "2019 seçimlerinde yeniden aday ol" diyen eşi Türkegül Kocaoğlu'na dün bu köşeden "Yapmayın, etmeyin" diye seslenmiştik. Bugün, Türkegül Hanım'a "Eşinizi böyle heveslendireceğinize emekli olmaya ikna edin" diye çağrıda bulunmamızın ne kadar doğru olduğunu ortaya koyan bir gelişme daha yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, 2018'de otopark ücretlerindeki tarifeleri değiştirerek yüzde 50 oranında örtülü zam yaparken Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden devrim gibi bir karar geldi.
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Mustafa Tuna, belediyeye ait tüm otoparkların ilk 1 saat ücretsiz olacağını, 1-24 saat boyunca ise de sadece 1 TL olacağını açıkladı. Tuna, "Bu şekilde yollardaki araç trafiğinin olmayacağı düşünüyoruz" dedi.
İzmir'de trafik artık İstanbul'u aratmaz hale gelirken Başkan Kocaoğlu otopark ücretine zam yapıp, insanları otoparklardan kaçırıyor. İzmirliler, açık alan otoparklarında bile 8.5 liradan başlayan ve bazı otoparklarda 12-24 saat arasında 22 liraya çıkabilen ücreti ödememek için araçlarını sokak ve caddelere park ediyor.
Sonuçta İzmir trafiği de böyle içinden çıkılmaz bir hal alıyor.

BİR ZAM DA İLÇELERE

​Kocaoğlu'nun zam yapma tutkusu sadece otoparklar için değil ulaşım için de sık sık depreşiyor. En son İZBAN'da 'gittiğin kadar öde' sistemi getirerek örtülü zam yapan Kocaoğlu, bu sistemi metropol dışındaki 19 ilçeye yapılan otobüs seferleri için de uygulayacaklarını açıkladı. Buna göre belirlenecek bir mesafeyi (İZBAN'da 25 kilometre) geçen seyahatlerde İzmirlilerden ek ücret alınacak.
Bu da yeni bir zam anlamına geliyor.
Sayın Başkan Kocaoğlu, Zam üstüne zam yaparak İzmirlileri bunalttınız.
Durmaya da niyetiniz yok. İşte biz, Türkegül Hanım'a sizi emekliliğe ikna etmesi için bu yüzden ricacı oluyoruz.

DOĞU AKDENİZ KÖTÜ PATLAYABİLİR

Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nin adadaki Türk tarafının da hakkı olan doğal zenginliklere bir oldubittiyle konma çabası Doğu Akdeniz'de tansiyonu yükseltiyor. Türkiye'nin geçtiğimiz günlerde İtalyan Eni şirketinin bölgedeki çalışmalarına izin vermemesinin ardından şimdi de ABD'li Exxon Mobil devreye girdi. ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın daha önce CEO'luğunu yaptığı Exxon Mobil, bölgede önümüzdeki günlerde sondaj yapmayı planlıyor.
Türkiye, bu duruma tepki gösterirken adanın doğal kaynaklarının tek taraflı olarak kullanılmasına izin vermeyeceğini belirtiyor. ABD ise, Türkiye'nin bu tutumuna karşı 6. filosunu 'tatbikat' bahanesiyle bölgeye gönderdi.
Güvenlik ve Terör Uzmanı, Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, bu bölgedeki gerilimin Suriye'dekinden bile daha tehlikeli olduğuna dikkat çekti.
"Esas karın ağrısı orası. Eğer orada cayırtı koparsa çok kötü kopar" diyen Başbuğ, "Bölgede çok zengin doğalgaz ve petrol rezervi var. Herkesin göz koyduğu bir yer, burası Suriye'ye benzemez patlarsa çok kötü patlar. Orada, Türkiye ve ABD'nin birebir karşı karşıya gelmesi de söz konusu olmaz. Çünkü, ABD'nin bu girişimine Rusya ve Çin gibi ülkeler hemen cevap verir. Hemen bir bloklaşma yaşanır.
Ayrıca Kıbrıs adeta bir uçak gemisi gibi. Çok stratejik bir noktada. O bölgeyi ne ABD'ye ne de başka bir ülkeye tek başına bırakmazlar" ifadelerini kullandı.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA