• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
..Ve ABD’nin DEAŞ tiyatrosu sahnede ERHAN GÜLENÇ

..Ve ABD’nin DEAŞ tiyatrosu sahnede

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.03.2018, 00:00

DEAŞ'ı kuranın ABD olduğunu bu ülkenin Başkanı Donald Trump bile söyledi. ABD'liler PKK'yla birlikte ele geçirdikleri Rakka'da DEAŞ'lıların ellerini kollarını sallayarak kentten ayrılmasına izin verince bu gerçek çok daha iyi anlaşıldı. Ortaya çıktı ki DEAŞ, ABD'nin ülkelere müdahale etme bahanesi için kullandığı bir piyon...
Hatırlarsanız, Türkiye'de adeta istenmeyen adam ilan edilen eski Amerikan Büyükelçisi John Bass da giderken bizi, "Türkiye'de 9.5 aydır terör saldırısı yaşanmıyor. Bu DEAŞ vazgeçtiği için değil, işbirliğimizin sonucu" diye üstü kapalı tehdit etmişti.
İşte bu ABD, Türkiye'nin PKK'lı teröristlere yönelik Afrin Harekatı'na başlamasının ardından DEAŞ'ı yeniden ısıtmaya başladı.
Ankara'yı bu harekattan vazgeçiremeyen Washington, ısrarla Türkiye'nin bu harekat nedeniyle DEAŞ'la mücadelede sıkıntı ve zaaf yaşanmaya başladığı yalanını gündeme getirdi. Güvenlik uzmanı ve Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ, ABD'nin bu çabasına farklı bir yorum getirdi ve 3 gün önce "ABD, Türkiye'nin Suriye'deki duruşuna karşılık son günlerde ısrarla planlı bir şekilde DEAŞ masalını hortlatmaya, bu pilavı yeniden ısıtıp dünya kamuoyuna yedirmeye çalışıyor. Bu çaba önümüzdeki günlerde özellikle de Avrupa'da ABD'nin yeni terör saldırıları başlatacağını gösterir" dedi.

"TERÖR TIRMANDIRILACAK"

Başbuğ'un bu söyledikleri dün doğrulandı.
Fransa'da üzücü bir terör saldırısı gerçekleşti. Saldırıyı DEAŞ'ın gerçekleştirdiği belirtildi. Bu saldırının ardından dedikleri çıkan Başbuğ, yeni bir uyarıda bulundu: "Fransa'da sözde DEAŞ özde küresel akıl sahneye çıktı ve market eylemi ile tiyatro süreç başladı. Olayların giderek tırmandırılacağını birlikte göreceğiz." Önümüzdeki günlerde değişik ülkelerde yeni DEAŞ saldırıları olursa, bu açıdan değerlendirin...

MİSYONERLİK DEĞİL AJANLIK YARGILANIYOR

Ajanlıkla suçlanan ve 35 yıl hapsi istenen ABD'li Papaz Andrew Craig Brunson için hesap vakti geldi. Brunson, 16 Nisan'da 2. Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıkacak. Hakkındaki iddianamenin mahkeme tarafından kabul edilmesiyle Türkiye gündemine yeniden gelen papaz Brunson, ABD gündeminde de geniş yer tutuyor. Amerika'da bazı sivil toplum kuruluşları ve medya tarafından müthiş bir algı operasyonu yapılıyor. İddianamede Brunson'un kirli ilişkileri, FETÖ ve PKK'yla yaptığı işbirliği, Kürt vatandaşlar üzerinde oynadığı oyunlar detaylarıyla anlatılmasına rağmen Amerikalılar yalanlarla manipüle ediliyor. Amerikan halkına Brunson'un "sırf misyonerlik çalışmaları yaptığı" için yargılandığı yalanını dayatıyorlar. Papazla ilgili son kararı Türk yargısı verecek. Suçlu bulunursa cezasını çekecek. Benim şu aşamada şöyle bir önerim var: Brunson hakkındaki iddianame İngilizce'ye çevrilerek internette yayınlansın. Hiç olmazsa konuya ilgi duyan ABD'liler bu şekilde doğruları öğrensin ve bu algı operasyonu kırılsın.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA