• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Papaz’ın bağlantıları mercek altında ERHAN GÜLENÇ

Papaz’ın bağlantıları mercek altında

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.03.2018, 00:00
Casusluk ve PKK ile FETÖ’yle bağlantısı nedeniyle 35 yıl hapsi istenen Brunson’la ilgili soruşturma genişliyor. ABD Başkanı Trump’ın Erdoğan’la görüşmesinde iadesini istediği papazla bağlantılı kişiler araştırılıyor

Casusluk yaptığı, PKK ve FETÖ ile birlikte hareket ettiği gerekçesiyle hakkında 35 yıl hapis cezası istenen ABD'li Papaz Andrew Brunson'la ilgili soruşturma genişliyor. Brunson'la ilgili iddianameyi hazırlayan Cumhuriyet Savcısı Berkant Karakaya, soruşturmada ifadesi alınan gizli ve açık tanıkların beyanları doğrultusunda birçok kişi hakkında araştırma ve inceleme yapılması talimatını verdi.
Soruşturma çerçevesinde Bilgi Üniversitesi ve Atılım Üniversitesi'nin bazı öğretim üyeleri de araştırılacak isimler arasında yer alıyor.

BAĞLANTILAR ARAŞTIRILIYOR

İddianamede, alınan istihbaratta Brunson'un Bilgi Üniversitesi'ndeki bazı görevlilerle bağlantılı olduğuna dikkat çekildi. Savcı, bu nedenle özellikle üniversitede FETÖ üyesi olmak suçlaması ile ihraç edilen veya soruşturma geçiren tüm şüphelilerin cep telefonlarının HTS analizine tabi tutulması için talimat verdi.
Ayrıca, soruşturmada alınan ifadelerde, Atılım Üniversitesi ve Temav Vakfı'ndaki bir kısım görevliler ile şüpheli Brunson'un bağlantılı olduğunun belirtildiğine de dikkat çekildi.

TELEFONLAR İNCELEMEDE

Savcı, bu çerçevede Atılım Üniversitesi'ne 2002 yılından bu yana yurtdışından gelen yabancı öğretim görevlilerinin açık kimlik ve telefon numaralarına ulaşılması ve yine bunlar üzerinde inceleme yapılması talimatı verdi.
Temav Vakfı'nın faaliyetleri ve şüpheli ile irtibatı olabilecek yöneticileri hakkında bilgi toplanması, ayrıca yöneticileri hakkında FETÖ/PDY kapsamında soruşturma olup olmadığının tespiti de talep edildi.

GRAHAM FULLER'İN ADAMI

İddianamede ayrıca gizli tanığın ifadesinde adı geçen ve Mormon/LDS Kilisesi üyeleri ile yakından bağlantılı FETÖ'nün önde gelen isimlerinden eski emniyetçi Sinan Dursun ve FETÖ bağlantılı eski CIA yöneticisi Graham Fuller'in adamı olduğu belirtilen Dursun'un eşi Louise Luedtke de yer alıyor. Dursun ve Luedtke hakkında da araştırma yapılması talimatı verildi. 17-25 Aralık polis/ yargı darbe girişimiyle ilgili operasyonların başlatılması talimatını veren Sinan Dursun ve eşi daha önce ABD'de görüntülenmişti.

POLİS VE MİT'İN İZLEDİĞİNDEN ŞÜPHELENMİŞLER

Gizli tanık "Dua", savcılığa sunduğu "Temav" isimli klasörde bulunan belgelerde ilgili bilgi verirken şu ifadeleri kullandı: "Bu belge Atılım Üniversitesi'ne ABD'den öğretim görevlileri getirildiği, bunların tamamının Mormon olduğu, bu şahısların Ankara LDS Kilisesi'nde de görev yaptığı ve LDS Vakfı adına bağışlarda bulunduğunu açıklayan bir belgedir. Bu belgede MİT ve polisin kendilerini izlediklerinden şüphelendikleri anlaşılmaktadır."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA