• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Akşener’den CHP’ye İzmir blöfü mü? ERHAN GÜLENÇ

Akşener’den CHP’ye İzmir blöfü mü?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 27.03.2018, 00:00

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, FETÖ'nün hain darbe girişiminin ardından MHP ile ittifak içinde olduğuna değinerek, "Yerel seçimlerde de benzer noktada bir çalışmayı İzmir'de yapmaya gayret edeceğiz" dedi. Dağ'ın bu açıklamasının ardından AK Parti ve MHP'nin Cumhurbaşkanlığı seçimi ve genel seçimde yapacağı "Cumhur" ittifakının yerel seçimlere de taşınabileceği yönündeki beklentiler arttı.
İzmir siyasetinde, yerel seçimlerdeki dengeleri değiştirecek bu olası ittifak konuşulurken dün bir gazetede İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir toplantıda söylediği sözler gündeme geldi. Buna göre Akşener, İzmir'de oylarının yüzde 22'ye çıktığını CHP'nin ise, yüzde 30'a yakın oy alabileceğini söyledi. Bu durumda seçimi AK Parti'nin adayının kazanabileceğini ifade eden Akşener, "Demek ki önümüzdeki seçimlerde her parti akıllı davranacak ve işbirliği yapmaktan asla kaçınmayacaktır. Biz parti olarak bu fedakarlıklara açığız" dedi.

CHP NE DİYECEK?

Hem oylarınızın yükseldiğini iddia edeceksiniz hem de ardından sizden çok da büyük bir oy farkıyla önde olmadığını söylediğiniz CHP'ye "İşbirliği yapalım, fedakarlık yapmaya hazırız" mesajı göndereceksiniz. Bu biraz mantıksız değil mi? Bu açıdan bakılınca "Yüzde 22 oyumuz var" sözü sanki CHP'yi ittifaka zorlamak için yapılmış bir blöf gibi duruyor. Bakalım, Akşener'in İzmir'deki oyunun yüzde 30'a düştüğünü söylediği CHP kanadı bu sözlere ne diyecek?

"SIĞINACAK YER ARIYOR"

Konuyu görüştüğüm AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül, bu sözlerle ilgili dikkat çekici bir yorum yaptı. Şengül, "Hangi partinin ne yaptığıyla ilgilenmiyoruz ama demek ki, İyi Parti beklediği ilgiyi göremedi ve başarısızlığını gizlemek için kendisine sığınacak bir yer arıyor. Yüzde 22 oy alıyorsa çıksın aday göstersin belki o zaman Büyükşehir'i bile alabilir.
Aday göstersin bakalım yüzde 20 mi alıyor 5-6 mı?" dedi. MHP ile yerel seçimde ittifak yapılıp yapılmayacağının iki partinin genel merkezinin vereceği karara göre belli olacağını dile getiren Şengül, "Biz İzmir teşkilatı olarak şu an ilçe kongrelerimizi gerçekleştiriyoruz.
Bütün enerji ve motivasyonumuzu ilçe kongrelerine veriyoruz. İl kongresi tarihini de 28 Nisan olarak belirledik" dedi.
CHP ile İyi Parti İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkanlığı seçimlerinde ittifak yapar mı bilemiyorum ama geçtiğimiz seçimlerde alınan oylara bakıldığında AK Parti-MHP ittifakı ipi göğüsleyebilir.
CHP, İzmir'de 2014'te yapılan Büyükşehir seçimlerinde yüzde 49.6 oy almıştı. AK Parti'nin oyu ise, yüzde 35.8'di. MHP adayı da oyların yüzde 7.9'unu almıştı.
Eğer, CHP Aziz Kocaoğlu gibi yıpranmış bir isimde ısrar ederse büyük bir oy kaybı yaşayabileceğini söylemek için kahin olmaya gerek yok. Eğer, İyi Parti de CHP'nin oylarının bir kısmını alırsa İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı koltuğuna AK Parti-MHP ittifakının adayı oturabilir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA