• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Uyanan devi’ durduramayacaklar ERHAN GÜLENÇ

‘Uyanan devi’ durduramayacaklar

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 21.04.2018, 00:00

Türkiye, 24 Haziran'da tarihinin en önemli seçimlerinden birisini yapacak. Çünkü sistem değişecek.
Parlementer sistemden Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçeceğiz. Bugüne kadar Türkiye'nin elini kolunu bağlayan ve siyasi gücü iki parçaya bölen parlementer sistemin dezavantajlarından kurtulacağız. Türkiye'nin başında Başbakanın yetkilerini de devralan bir Cumhurbaşkanı olacak.
Bu sistem, Türkiye'nin daha hızlı kararlar alıp dünya sahnesinde daha etkin olmasını sağlayacak. Bu seçimlerin açık ara favorisi de küresel güçlerin oyunlarını bugüne kadar bozma başarısını gösteren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan...
İşte küresel güçler, buna çıldırıyor. Ne yapıp edip Erdoğan'ı bu göreve yeniden seçtirmemeyi hedefliyorlar. Bu yüzden onlar da uşakları FETÖ ile birlikte kendi seçim kampanyalarını başlattılar! Tabi onların kampanyası siyasi partiler gibi miting yapmak, seçim programı açıklamak olmayacak. Onların kampanyası, provokasyonlar ve toplumu kışkırtmak şeklinde olacak.
İşte, önceki akşam Fenerbahçe-Beşiktaş maçında çıkardıkları olaylarla ilk hamlelerini de yaptılar. Toplumu Türk halkının büyük ilgi gösterdiği futbol üzerinden karıştırmak istediler. Stadyumda bir kıvılcım çakıp, bundan çıkacak alevlerin tüm Türkiye'ye yayılmasını hedeflediler.

AKŞENER DEVREDE

Olayların ardından bir anda düğmeye basılmış gibi harekete geçtiler. Avrupa basını olayları manşetine çekerken FETÖ ile işbirliği yaptığını kendi yardımcısı Koray Aydın'ın bile dile getirdiği İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de siyasi kanattan harekete geçti. Hemen, "Güzel ülkemde hep birlikte, keyif alarak bir futbol maçını bile izleyemiyoruz. Toplumsal gerilim her yerde. Ülkemizin bize huzur verecek bir yönetime ihtiyacı olduğu bir kez daha görülüyor" şeklinde bir tweet atarak adeta küresel güçlerin sesi oldu.
Ama, Türkiye bu oyuna gelmedi.
İstedikleri olayları çıkaramadılar. Fakat bu vazgeçtikleri anlamına gelmiyor.
Güvenlik Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ'un da bugün gazetemizde yer alan haberinde vurguladığı gibi yenilerini yapmayı mutlaka deneyecekler. Hedefleri seçim öncesi Gezi olayları gibi bir kalkışma çıkarmak ve bu ortamda sandığa gidilmesini sağlamak. Ama başaramayacaklar.
Türk devleti de, Türk halkı da artık bu oyunları görebiliyor. Bizi 1980 öncesi oyuna getirdiler, Gezi olaylarında bazılarımızı kışkırtabildiler ama artık o günler geride kaldı. Türkiye artık onların at koşturabileceği bir alan olmaktan çıktı.
Ne kadar çırıpınırsalar çırpınsınlar, 24 Haziran'da bu çok önemli virajı başarıyla geçeceğiz ve 2023-2071 hedeflerine doğru emin adımlarla yürümeye devam edeceğiz. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın dediği gibi: "Son iki asrı hep fedakarlıkla geçirdik. Bizi öyle çok zorladılar ki sonunda uyuyan devi uyandırdılar." O devin yükselişini ne yaparlarsa yapsınlar durduramayacaklar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA