• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu kurye mi bekliyor? ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu kurye mi bekliyor?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.04.2018, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, daha önce defalarca erken seçim çağrısı yaptı. İkide bir "Hodri meydan" diye ortaya çıktı. Nihayet istediği oldu ve erken seçim 24 Haziran 2019 tarihine alındı.
Ancak, defalarca erken seçim isteyerek hava basan Kılıçdaroğlu'nun partisinin Cumhurbaşkanı adayı olarak kimi göstereceği konusunda doğru düzgün hiçbir çalışmasının bile olmadığı ortaya çıktı.
Şimdi Kılıçdaroğlu, gazeteciler "Adayınız kim olacak?" diye sordukça lafı evirip çeviriyor, "Kararı Parti Meclisimiz verecek" diyor. Dün de bir gazeteye röportaj vermiş, "Adayımızı eşim bile bilmiyor" diye...
Size bir şey söyleyeyim mi?
Bence Kılıçdaroğlu'nun kendisi de bilmiyor CHP'nin adayının kim olacağını. Nasıl geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde 'Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday yapacaksın' dedilerse bu defa da yine bir isim söyleyecekler.
Kılıçdaroğlu'nun, geçtiğimiz Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde ABD'li Neocon'lardan olduğu kaydedilen Ali Rıza Bozkurt ile görüştüğü belirtilmişti.
Kılıçdaroğlu bu görüşmenin ardından Ekmeleddin İhsanoğlu'nu aday göstermişti.
Dün bir gazetede bu görüşme hatırlatılarak, Kılıçdaroğlu'nun bu seçim için de "kendisine adayın ismini söyleyecek kurye" beklediği ifade edildi.
CHP ve Kılıçdaroğlu'nun adaylarının kim olacağı konusunda yaşadığı bocalamalara bakınca ben de gerçekten bir kurye beklendiğini düşünüyorum.
Kılıçdaroğlu'nu eski Genel Başkan Deniz Baykal'a yapılan 'kaset' kumpasıyla CHP'nin başına geçiren kimlerse, şimdi de kuryeyi gönderip CHP'nin Cumhurbaşkanı adayını bildirecek olanlar da onlar.

AKŞENER'E GİZLİ DESTEK Mİ?

Hatta, bu isim İyi Parti'nin lideri Meral Akşener olursa hiç de şaşırmam. Çünkü, Türkiye'yi kontrol altında tutmak isteyen küresel güçlerin uzun süredir parlatmaya çalıştığı bir isim Meral Akşener...
Ünlü Time Dergisi boşuna Akşener için "Demir Leydi Erdoğan'a meydan okumaya hazırlanıyor" demedi. Yine ünlü Financial Times gazetesi de 'Erdoğan için en büyük tehlike Meral Akşener' diyerek boşuna PR çalışması yapmadı. Bir dönem, Kılıçdaroğlu'nun da her açıklamasında destek verdiği Akşener'i muhalefetin çatı adayı olarak düşündüğü iddiaları basında yer almıştı.
Bendeniz de bu iddialardan hareketle, 24 Ağustos 2017'deki yazımda "Başta 15 Temmuz darbesi olmak üzere FETÖ'yle birçok konuda söylem birliği yapan Kılıçdaroğlu da Akşener'in çatı adaylığını desteklerse CHP'liler şaşırmasın. Benden söylemesi" demiştim.
Tabii Kılıçdaroğlu, doğrudan "Adayımız Akşener'dir" diyemez. Bunu CHP tabanına kabul ettiremez. Ancak zayıf bir aday gösterirse bu bal gibi Akşener'e destek olur. Böylece 24 Haziran'da en çok oy alan ikinci aday CHP'nin adayı değil Akşener olur. Çok zayıf bir ihtimal de olsa seçim ikinci tura kalırsa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın rakibi olarak seçime Akşener girer. Kılıçdaroğlu da ikinci turda artık açıktan Akşener'e destek verir. Bu durumda da Kılıçdaroğlu görevini yapmış olur ve küresel güçlerin Erdoğan'ın karşısına Akşener'i çıkarma projesi de gerçekleşir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA