• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘FETÖ destekli’ küresel proje ERHAN GÜLENÇ

‘FETÖ destekli’ küresel proje

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.04.2018, 00:00

Bu köşede geçtiğimiz pazar günü Kemal Kılıçdaroğlu ile ilgili bir yazı kaleme almış ve CHP liderinin partisinin Cumhurbaşkanı adayını açıklamak için "bu ismi kendisine bildirecek bir kurye mi beklediği" sorusunu sormuştum.
Ayrıca da eklemiştim, Kılıçdaroğlu'nun destek vereceklerini açıklayacağı aday İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener olursa hiç şaşırmam diye...
Bu yazı yayınlandıktan 1 gün sonra Türkiye tarihinin en önemli seçimi öncesi bir el düğmeye bastı. Bir kaset kumpasıyla göreve gelen Kılıçdaroğlu, anketlerde en fazla kendi partisinden oy alacağı görülen İyi Parti'nin seçime girebilmesi için 15 milletvekilini hülle için görevlendirdi. 15 milletvekili, partilerinden göstermelik olarak istifa edip İyi Parti'ye geçti. Kılıçdaroğlu adeta kendi partisini Akşener için feda etti.
Şimdi Kılıçdaroğlu için sıra o yazıda belirttiğim gibi Cumhurbaşkanlığı seçiminde de Akşener'i desteklemeye geldi.
Bunun için CHP, o yazıda da belirttiğim gibi, doğrudan Akşener'e destek vermese de düşük profil bir aday göstererek Akşener'in en fazla oy alan ikinci aday olmasını sağlamaya çalışabilir. Bu gerçekleşirse de CHP, ikinci turda Akşener'e açıktan destek verebilir. Ben açıkçası bunun büyük bir ihtimal olduğunu düşünüyorum.

ÖZEL OLARAK HAZIRLANDI

Niye mi böyle düşünüyorum? Çünkü, Akşener uzun süredir bir proje olarak buna hazırlanıyor. ABD ve Avrupa basını, kendi Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın'ın bile "FETÖ destekliyor" dediği Akşener için ısrarla "Erdoğan'ın en büyük rakibi" vurgulaması yapıyor.
Örneğin, ünlü Time Dergisi, daha partisini kurmadan Akşener için "Demir Leydi Erdoğan'a meydan okumaya hazırlanıyor" diye yazdı. Ne enterasandır ki, yine Time dergisi, '2017'nin en iyi 100 fotoğrafı' diye yayınladığı fotoğraflar arasında Akşener'in 16 Nisan referandumdaki 'hayır' kampanyası sürecinde çekilmiş bir fotoğrafına yer verdi. Yine ünlü Financial Times Gazetesi de 'Erdoğan için en büyük tehlike Meral Akşener' dedi. Fransa'nın ünlü gazetelerinden Le Figaro da Akşener'le yaptığı bir mülakata, "Güçlü Türk Kadını Akşener" başlığı attı. Dünyaca ünlü The Economist dergisi de Akşener hakkında 'dişi kurt' ifadesi kullanarak Erdoğan'a karşı güçlü bir rakip olduğu iddiasını dile getirdi.

BUNU DA YAPTIRIRLAR

Durun daha bitmedi...
ABD'li yayın kuruluşu Politico, bu yıl dünya siyasetinin çehresini önemli ölçüde etkileyeceği düşünülen isimlere yer verdiği 'Politico 28 - 2018 Listesi'nde Türkiye'den Akşener'i 13. sıraya yerleştirdi.
Dünyaca ünlü Amerikan Foreign Policy Dergisi de Akşener'in Erdoğan'ın en büyük rakibi olduğunu öne sürdü. İşte, Kılıçdaroğlu Akşener'e Cumhurbaşkanlığı seçiminde açık veya üstü kapalı destek verirse küresel güçlerin bu haberlerde de istediği gerçekleşmiş olacak. Kılıçdaroğlu'na partisinin oylarını bölecek İyi Parti'ye destek için 15 milletvekili verdirten o el, CHP liderine bunu da yaptırması çok zor değil...
NOT: Dün bu yazıyı kaleme aldıktan sonra çok güvendiğim bir kaynağımdan önemli bir kulis bilgisi aldım. Buna göre, küresel güçlerin Akşener'in yanı sıra eş zamanlı yürüttüğü bir başka proje daha var. Bu çerçevede Türkiye'nin yakından tanıdığı eski bir siyasi isim de son anda ortak aday olarak gösterilebilir...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA