• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tipik 28 Şubat’çı İnce ERHAN GÜLENÇ

Tipik 28 Şubat’çı İnce

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.05.2018, 00:00

Olmuyor, olmuyor, olmuyor...
Adaylığının açıklanmasının ardından seçim çalışmalarına camiye giderek başlayan CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin üzerine giydiği demokrat elbisesi olmuyor.
İnce'nin geçmişte 28 Şubat'çıları aratmayan söz ve uygulamaları birer birer gün yüzüne çıkıyor.
Dünkü yazımızda İnce için 'Her yerinden samimiyetsizlik akıyor' demiştik.
Özellikle muhafazakar seçmenin oyunu almak için yaptıklarının da buram buram şov koktuğunu dile getirmiştik. Temel eğitim kurumlarında başörtüsünün serbest bırakılmasını 2014 yılında "Cumhuriyete meydan okumak" olarak nitelendiren İnce'nin "namaz" konusunda da bir vukuatı ortaya çıktı.
İnce, 2005 yılında Yalova Atatürk İlköğretim Okulu'nda öğrencilerini namaz kılmayı öğretmek için camiye götürdüğü için Emin Albayrak isimli öğretmen hakkında linç kampanyası başlatmış.
TBMM'de önerge verip bu öğretmen ve Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri hakkında soruşturma açılmasını talep etmiş. Hızını alamamış ve bunun "Herkes, vicdan, dinî inanç ve kanaat hürriyetine sahiptir" diye başlayan Anayasa'nın 24. Maddesine açıkça aykırı olduğunu ileri sürmüş.
Allah aşkına... Bu 28 Şubatçılığın daniskası değil mi? Çocuklara nasıl namaz kılınacağının öğretilmesine böylesine tepki gösteren bir zihniyetin bugün aday oldu diye din ve vicdan özgürlüğünden bahsetmesine kim inanır? Bu zihniyet hasbelkader Cumhurbaşkanı olsa daha neler yapar neler?

"AKŞENER FETÖ'NÜN SİYASİ MUHBİRİYDİ"

İP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Meral Akşener'in üzerindeki FETÖ gölgesi daha da koyulaşıyor.
Bugün Genel Başkan Yardımcılığını yapan Koray Aydın'ın bile "FETÖ'nün desteklediğini" söylediği, örgütün kalemşörü Emre Uslu ile muhabbetleri ortaya çıkan Akşener hakkında yeni bir iddia geldi. Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz dün gazetelerde yer alan açıklamasında İP lideri Meral Akşener'in, FETÖ lideri Fetullah Gülen'in sağ kolu vazifesindeki Abdullah Aymaz ile irtibatlı olduğunu, düzenli olarak bir araya geldiklerini söyledi.
Akgündüz, "Meral Akşener FETÖ'nün siyasi muhbiriydi" diye konuştu.
Bir yanda 28 Şubat'çıları aratmayan bir zihniyete sahip Muharrem İnce, FETÖ ile irtibat iddiaları sürekli gündemde olan Meral Akşener, PKK'ya destek verdiği için hapiste olan Selahattin Demirtaş ve bu üçüyle söylem birliği yapan Temel Karamollaoğlu var. Bu 4'lünün karşısında ise 28 Şubatçıları, FETÖ ve PKK'yı dize getiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan bulunuyor. Millet 24 Haziran'da tabii ki, tercihini zalimlere ve terör örgütlerine darbe üstüne darbe indiren Erdoğan'dan yana yapacak ve "devam" diyecek.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA