• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hah! Bize böyle şeylerle gelin! ERHAN GÜLENÇ

Hah! Bize böyle şeylerle gelin!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.05.2018, 00:00

ABD, Türkiye'yi darbe girişimiyle kana bulayan ve bir Amerikan ajanı olduğu artık kesin olan FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'i Pensilvanya'da besliyor. Buna rağmen utanmadan sıkılmadan bizim papaz görünümü altında ajanlık yaptığı için tutukladığımız Andew Craig Brunson'ı bizden istiyor. Hatta bazı senatörler, Brunson için Türkiye'ye yaptırım uygulanmasına yönelik girişimlerde bile bulunuyor.
Türkiye ise, tüm bu yaptırım tehditlerine rağmen bugüne kadar dik duruşundan taviz vermedi. Daha önce "Bizden kalkıyorlar filanca papazı bize verin diyorlar.
Bir papaz da sizde var, siz de bize onu verin" diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, en son Amerikan CNN İnternational'a verdiği röportajda da ABD'nin yaman çelişkisine dikkat çekti. Erdoğan, "Bu yargıda olan bir olay, yargıda olan bir olayı niçin siz siyasi bir sürecin içerisine sokuyorsunuz. Kendi ülkenizde yargıda olan olayı siz bize kalkıp da talebimize uyarak vermiyorsunuz ve diyorsunuz ki bu yargıdır, karışmayız. Yargıda olmayanı biz sizden istiyoruz, FETÖ terör örgütü var, onun başı sizde. 1999 yılından beri siz onu ülkenizde saklıyorsunuz ve bu mahkûm değil, hatta tutuklu da değil, biz sizden onu istiyoruz evraklarıyla beraber, siz onu bize vermiyorsunuz. Burada şu anda yargılanmakta olan ve terör örgütüyle ilişkileri olan birisini bizden istiyorsunuz, olmaz böyle şey" diye konuştu.
Türkiye'nin dik duruşu ve dile getirdiği çelişkiyi bugüne kadar ABD'de maalesef idrak eden çıkmadı. Papaz Brunson'la ilgili ajitasyon yüklü kampanyalarla etki altına alınan ABD'lilerden biri de çıkıp, "Türkiye doğru söylüyor. Biz Papaz'ı istiyorsak onların istediği Fetullah Gülen'i verelim" demedi.
Ta ki, düne kadar.

PAPAZ'DAN ÖNERİ

Brunson'ın duruşmalarını da takip eden New York Hristiyan Kilisesi Rahibi William Devlin çıktı ve aklı selim bir açıklama yapan ilk Amerikalı oldu. Takas önerisinde bulunan Devlin, "ABD Brunson'un serbest bırakılması karşılığında Gülen'i Türkiye'ye vermelidir" dedi. ABD medyasınca Gülen Hareketi, İslam ideolojisi ve charter okullarının araştırılmasında tüm bunların sahte bir bayrak faaliyeti olduğu sonucuna vardığını hatırlatan Devlin, kamuoyunun ABD hükümetine "Niçin bir terörist ve uluslararası suçluya sığınak sağlamanın yanında ona ait charter okullarına 800 milyon dolar civarında kaynak sağlanıyor?" sorusunu sorması gerektiğini vurguladı.
Umarız, bu aklı selim çağrı ABD'de karşılık bulur. Türkiye'de yargı tabi ki bağımsız, istediği her kararı verebilir. Ancak, açıkçası Brunson davasını başından bu yana yakından takip eden bir gazeteci olarak izlenimim şu ki, Türkiye'nin bu deliller ve gizli tanık ifadeleri ortadayken Brunson'ı serbest bırakması mümkün değil. Eğer ABD'liler gerçekten Brunson için üzülüyorlarsa kendi hükümetlerini FETÖ elebaşı Gülen'in Türkiye'ye verilmesine ikna etsinler.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA