• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Son umut Türkiye için göreve ERHAN GÜLENÇ

Son umut Türkiye için göreve

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.05.2018, 00:00

ABD'nin İsrail'in başkenti olarak Kudüs'e taşıdığı büyükelçiliği, son yılların en büyük katiamlarından biriyle açıldı. İsrail askerlerinin açtığı ateş sonucu büyükelçilik açılışını protesto eden onlarca Filistinli kardeşimiz şehit oldu.
Binlerce Filistinli gerçek mermilerle yaralandı.
Apaçık bir soykırım yapıldı.
Bugüne gelinmesinde Müslümanlar olarak hepimizin suçu var. Tablo aynen büyük şairimiz Cahit Zarifoğlu'nun "Önce yüreklerimizdeki Kudüs'ü işgal ettiler/Biz savaşı önce kendimizde kaybettik/Kendimiz de kaybettik" sözlerinde olduğu gibi gerçekleşti.
İlk önce biz İslam dünyası olarak kutsallarımızla ilgili duyarlılıklarımızı yitirdik.
Bize dinimiz, "Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır" dedi ama biz bırakın başkalarına yapılan haksızlıkları, kendimize yapılan haksızlıklara bile ses çıkaramaz olduk.
Haksızlıkları kabullendik, kanıksadık.
Biz bu hale düşünce de dünkü katliam göz göre göre geldi.
Görüyorsunuz bugün birçok İslam ülkesi bu zulme sesini bile çıkaramaz hale sokuldu. Hele Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri bir tek ABD ve İsrail'e desteklerini açıkça seslendirmiyorlar o kadar...

BİR TEK BİZ VARIZ

Bugün bu zulme bir tek sesi, son 16 yılda yaşadığı kıpırdanma ve diriliş nedeniyle Türkiye çıkarabiliyor. Bir tek Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan açıkça bu karara ve katliama meydan okuyor. Bugün Arakan gibi, Kudüs gibi Müslümanların zulüm gördüğü her yerde haksızlık karşısında susmayan tek ülke var, o da Türkiye...
Birileri her ne kadar bundan hoşlanmasa da Türk Milleti son yıllarda atılan adımlarla yeniden İslam'ın bayraktarı oldu, Türkiye İslam aleminin umudu haline geldi.
Tabii, bu noktaya 16 yılda atılan adımlar ve elde edilen kazanımlar sayesinde gelindi. Bugün Kudüs'te bu katliamı yapanlar, Türkiye'ye de diş biliyorlar.
Türkiye'nin 16 yılda katettiği mesafeyi geri döndürmek için bize karşı büyük bir savaş yürütüyorlar. Müslümanların son kalesi olarak kalan Türkiye'yi de düşürmek istiyorlar. Bugünlerde yapılan siyaset mühendislikleri, oynanan oyunlar hep bunun için... Erdoğansız bir Türkiye için var güçleriyle saldırıyorlar.

SIRA MEKKE'YE DE GELECEK

Bugünlerde Türkiye kalesinin düşmemesi için millet olarak hepimize büyük bir görev düşüyor. Eğer, bizler Türkiye'ye sahip çıkmazsak, emin olun Müslümanların başına çok uzak olmayan bir gelecekte dünkünden daha kötü olaylar gelecek.
Bugün Kudüs'te bu katliamı yapanlar, Türkiye de düşerse Mekke ve Medine'ye de yönelecekler. O kuyruklarını kıstırıp gitmek zorunda kaldıkları İstanbul'a tekrar çıkmak isteyecekler. Çünkü bizimle, 1453'ten bu yana kapanmayan bir hesapları var...
O yüzden, haydi herkes göreve...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA