• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
El Müntekim! ERHAN GÜLENÇ

El Müntekim!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.05.2018, 00:00

"Ey Kudüs, ey hüzünler şehri
Ey gözlerinden kocaman yaşlar akan
Kim durduracak düşmanları
Üzerine çullanan, ey dinlerin incisi
Kim silecek kanları duvarlarından
Ey Kudüs, ey şehrim Ey Kudüs, ey sevgilim"

Ünlü şair Nizar Kabbani'nin bu dizeleri yazdığı Kudüs'ten gelen görüntü ve fotoğraflara baktıkça içimiz kan ağlıyor.
Her gelen haber bizi zalimlere karşı daha da keskinleştiriyor.
İsrail'in 2014'teki hava saldırısında iki bacağını kaybetmesine rağmen zulme karşı mücadeleden vazgeçmeyen ve o şekilde savaşmayı sürdüren, ancak önceki gün şehit düşen Fadi Abu Salah'ın fotoğraflarına baktıkça yumruklarımız sıkılıyor...
Yine bugün manşet haberimizde yer verdiğimiz acılı babasının İsrail askerlerinin ateşiyle şehit olan 8 aylık Leyla bebeğe sarıldığı fotoğrafa bakınca öfkemiz doruğa çıkıyor.
Allah'ın 99 Esmaül Hüsnası'ndan biri olan 'acizlerin ve zayıfların alamadıkları intikamı onların yerine zalimlerden, zorbalardan alan' anlamındaki "El Müntekim" ismini hatırlıyoruz.
Biliyoruz Allah intikamını alacak...
Onun için diyoruz ki, "Yaşasın zalimler için cehennem"...

TÜRKİYE, KUDÜS İÇİN DÜŞMEMELİ

Türkiye, Kudüs'teki zulme karşı en sert tepkiyi gösteren ülke oldu.
Dönem başkanı olduğu İslam İşbirliği Teşkilatı'nı olağanüstü toplantıya çağıran Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İsrail'in Gazze'de gerçekleştirdiği katliamı "soykırım" olarak nitelendirdi.
Erdoğan'ın 'soykırım' ifadesini kullanması çok önemli. Çünkü İsrail, Yahudilerin İkinci Dünya Savaşı'nda uğradığı soykırımın ardından kurulan bir ülke. Uğradıkları soykırımın ardından Filistin topraklarını işgal edenler, bugün kendileri soykırım yapıyor. Bu çok açık bir gerçek. Ancak, bunu dünyada bir tek Türkiye ve Erdoğan dile getirebiliyor.
Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeler ise, adeta dillerini yutmuş gibi yerlerinde oturuyor.
Kudüs sadece Müslümanların kutsal şehri değil. Aynı zamanda Hristiyanların da kutsal şehri. Ama, ABD'nin bir oldubittiyle Kudüs'ü İsrail'in başkenti olarak tanıyıp büyükelçiliğini bu kente taşıması ve önceki gün yaşanan katliam konusunda Avrupa da büyük bir ikiyüzlülük sergiliyor.
Filistin'deki haksızlığı, soykırımı dile getirebilen tek ülke olan Türkiye ise, bununla da yetinmeyip İsrail'in Ankara Büyükelçisi'ni ülkesine gönderdi, Gazze'de şehit olanlar için 3 günlük Milli Yas ilan etti.
Zalim İsrail'e karşı tepkisini en sert şekilde dile getiren Türkiye ve Erdoğan bunun için hedefte. Erdoğan'a bu yüzden "diktatör" diyerek algı operasyonu yapıyorlar, aynı Filistin topraklarını Yahudi sermayedarlara satmayı reddeden Sultan Abdülhamit'e "Kızıl Sultan" dedikleri gibi...
Dünkü yazımızda da belirttik, Türkiye ve Erdoğan işte bunun için, Kudüs ve Filistin'deki zulme karşı çıkan son kale olduğu için düşmemeli...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA