• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP’nin diktatörü Kılıçdaroğlu ERHAN GÜLENÇ

CHP’nin diktatörü Kılıçdaroğlu

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.05.2018, 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu tebrik ederim! Çünkü, aday listesiyle partide kendisine muhalif ya da çeşitli konularda itiraz eden ne kadar isim varsa tasfiye etmeyi başardı.
Halkın oylarının büyük çoğunluğunu alarak Cumhurbaşkanı seçilen Recep Tayyip Erdoğan'la ilgili "tek adam" diyerek algı operasyonu yapmaya çalışan Kılıçdaroğlu, bu listelerle birlikte CHP'nin 'diktatörü' olduğunu bir kez daha gösterdi.
Ancak, en büyük tasfiyeyi de Cumhurbaşkanı adayı gösterdiği Muharrem İnce'ye yaptı. Hem İnce'yi kazanamayacağı çok belli olan bir yarışa soktu, hem de İnce'nin ekibinde yer alan milletvekillerinden sadece 3'ünü aday gösterdi. 24 Haziran'daki Cumhurbaşkanlığı seçimini kaybedince İnce'nin hem kendisi hem de ekibinin büyük bölümü Meclis dışında kalmış olacak.
Kılıçdaroğlu da partide istediği gibi at koşturacak.
Kılıçdaroğlu'nun nasıl bir diktatör haline geldiğini bir kaç ay öncesine kadar Genel Başkan Yardımcısı olan Erdal Aksünger'in şu sözü özetliyor: "Cumhuriyet ve CHP'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk bile kendisini tek adam olarak görmemişken Parti Meclisi'nin yok sayılıp aday listelerinin tartışmaya dahi açılmaması üzücü.

BİLEK GÜREŞİNİ ÖZKAN KAZANDI

CHP'nin İzmir listeleri belirlenirken büyük bir savaş yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, geçtiğimiz günlerde yaptığı Ankara ziyaretinde Genel Merkez'e milletvekili adaylarıyla ilgili taleplerini dile getirmişti. Kocaoğlu, büyük bir çekişme içinde olduğu İzmir Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan'ın İzmir'den aday gösterilmemesini istedi. Dün akşam Parti Meclisi'nden çıkan aday listesinde Kocaoğlu'nun isteği doğrultusunda Özkan, İstanbul'dan 2. bölge 3. sıradan aday yapıldı. Ancak, yenilgiyi kabul etmeyen Özkan buna karşı çıktı ve Kılıçdaroğlu'ndan yeniden İzmir'den aday gösterilmesini istedi. Bilek güreşinde kazanan Özkan oldu. Özkan, YSK'ya verilen son aday listesinde İzmir 2. bölgeden hem de 1. sıradan aday yapıldı. 2019'daki yerel seçimler öncesinde Kocaoğlu-Özkan kavgası daha da alevlenecek.

BÖKE'NİN TORPİLİ TESCİLLENDİ

IMF, Dünya Bankası gibi kuruluşlarda görev alan ve uluslararası sermayenin CHP içindeki temsilcisi olduğu yönünde iddialar ortaya atılan Selin Sayek Böke'nin torpili adeta tescillendi.
Daha önce Kılıçdaroğlu'na tepki için Genel Başkan Yardımcılığı'ndan istifa eden Böke, İstanbul Milletvekili İlhan Cihaner ile birlikte parti kurultayı öncesi bir bildiri yayınlamış ve parti politikalarını eleştirerek daha sol siyaset izlenmesi çağrısı yaptı. Ancak Kılıçdaroğlu, Cihaner'i yeniden aday yapmazken Böke'yi İzmir'den 2. sıra adayı yaptı.. Ne kadar muhalif veya kendisine itiraz eden isim varsa aday yapmayarak tasfiye eden Kılıçdaroğlu'nun Böke'yi bunun dışında tutması dikkat çekti.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA