• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İnce, oyunu deşifre etti ERHAN GÜLENÇ

İnce, oyunu deşifre etti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.05.2018, 00:00

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu tarafından "Gel bakalım buraya Muharrem" diyerek sahaya sürülen Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, 24 Haziran seçimleri öncesi küresel güçlerin nasıl devrede olduğunu ifşa eden müthiş bir pot kırdı. Telefonla bağlandığı canlı yayında FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ABD'den iadesiyle ilgili konuşan İnce, "Amerikalılar beni aradı, Türkiye FETÖ'yü ABD'den usulüne göre istememiş" dedi. Sunucunun 'kim aradı' sorusuna yanıt vermeyen İnce, aynı iddiasını tekrarladıktan sonra, 'kim aradı' sorusunun yeniden sorulmasına fırsat vermedi ve 'hepinize iyi geceler' diyerek telefonu kapattı.
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ da haklı olarak dün bu iddiayı yalanladı ve "Sayın İnce, sizi ABD'den arayan ABD'li mi Türk mü?
Eğer arayan ABD'li ise CIA'dan mı yoksa FBI'dan mı veya Adalet Bakanlığından mı veyahut da başka bir ABD'li mi? Sizi arayan Türk ise FETÖ üyesi mi veya FETÖ beslemesi mi ya da başkaca bir Türkiye düşmanı mı? Sahi kim?" diye çok yerinde bir soru sordu.

ORTAYA ÇIKARILMALI

Görülen odur ki, birileri ABD'den İnce'yi arayıp bilgi-taktik veriyor. Daha seçilmeden ABD'den yönlendirildiğine göre, seçilince ne yapacağını bilmem açıkça söylememe gerek var mı?
Bu saatten sonra İnce, bu arayanların kim olduğu sorusunu canlı yayında yaptığı gibi geçiştiremez. Tüm olanları, kendisini kimin aradığını kamuoyuna açıklamak zorundadır. Bence savcılar veya devletin ilgili birimleri de konuyla ilgili araştırma ve soruşturma başlatmalıdır. Türkiye tarihinin en kritik seçimlerinden birine giderken ABD'den devreye girenlerin kim olduğu ortaya çıkarmalıdır.

MİLLET İZİN VERMEYECEK

Ortada büyük bir oyun var. Küresel güçler, tekerlerine çomak sokan ve dünya sistemini sorgulayan Erdoğan'ın gitmesi için var güçleriyle çalışıyorlar. FETÖ de bunlara taşeronluk yapıyor. Seçim öncesi birbiriyle hiç alakası olmayan partilerin ittifak kurabilmesi de hep bu projenin adımları.
Ama millet, bu oyunu oynayanlara ve bu oyunun taşeronu olanlara sandıkta müthiş bir cevap verecek.
Çünkü, 15 Temmuz'da FETÖ eliyle yapılan hain darbe girişimi Türkiye için bir milat oldu. Millet küresel güçlerin Türkiye'yi işgal planını meydanlara çıkarak yerle bir etti. O geceden sonra Türkiye'de artık kökü bu topraklarda olmayan, milli olmayan hiçbir oluşum, hareket başarılı olmaz.
Bu millet buna izin vermez. 24 Haziran'da da bu bir kez daha görülecek.
İstanbul Yenikapı'da milyonlar, dün sadece Filistin ve Kudüs'teki İsrail zulmünü lanetlemekle kalmadı, dünyaya "Biz mazlumun sesi olan büyük bir milletiz. Tarih sahnesindeki güçlü rolümüze tekrar dönüyoruz" mesajı verdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA