• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Avuçlarını ya-la-ya-cak-lar ERHAN GÜLENÇ

Avuçlarını ya-la-ya-cak-lar

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.05.2018, 00:00

Türkiye'ye seçim öncesi başlatılan ekonomik saldırı giderek büyüyor.
Dolar kuru, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşları ve uluslararası finans kuruluşlarından gelen çeşitli açıklamalar ve yapılan spekülasyonlarla bir balon gibi şişiriliyor. Önceki gece Türkiye uykudayken bile dolar kuru 10-15 kuruş yükseltildi. Dünkü spekülatif hareketlerle de 4.90 liranın üstünü gördü.
Hedef çok açık. O da Türkiye'yi karıştırmak ve sonunda Erdoğan'sız, diz çökmüş bir Türkiye ortaya çıkarmak.
Bunu Gezi olaylarında başaramadılar.
17/25 Aralık'taki polis-yargı darbesi girişiminde başaramadılar. Kobani olaylarında başaramadılar. 15 Temmuz'da uçak ve tanklarla bombaladılar yine başaramadılar.
Şimdi de ekonomi üzerinden Türkiye'yi çökertmek istiyorlar. FETÖ işbirlikçiliği yapan ABD'nin karanlık adamlarından eski Pentagon yetkilisi Michael Rubin'in aylardır Erdoğan düşmanlığı içeren ve doların 5 lirayı geçeceğini iddia eden tweetlerine bakınca bile oynanan oyunu net bir şekilde teşhis etmek mümkün.

GÖZLERİ DÖNMÜŞ

Sevgili okuyucular, Bugün yapılan saldırı 15 Temmuz'dan daha büyük ve daha da sinsi. Sonunda vatandaşı isyan ettirmek ve 24 Haziran'daki seçimlerde oyunu Erdoğan'a verdirmemek istiyorlar. Eğer, Erdoğan yine sandıktan çıkarsa bir şekilde yeni bir Gezi kalkışması tezgahlamak istiyorlar. İçimizdeki bazı gözü dönmüş tipler de dolar kuru yükseldikçe seviniyor, "Erdoğan bu kez kesin gidecek" diyerek bir göbek atmadıkları kalıyor.
Ama dün de belirttiğimiz gibi yanılıyorlar.
Bu milleti yine yenemeyecekler yine diz çöktüremeyecekler. Bunun sebebi de bu milletin ferasetidir. Sanatçı Hasan Kaçan'ın dün paylaştığı çarpıcı tweette belirttiği gibi "Ölümden korkmayan bu milleti para ile teslim almaya çalışıyorlar. İbadeti oruç olan bu milleti açlıkla teslim almaya çalışıyorlar... Avuçlarını yalarlar..."

FETÖ'NÜN SİYASİ AYAĞI ÇÖZÜLÜYOR

"Türkiye ile İran'ın savaşması halinde İran'ın yanında saf tutacağını" söyleyen CHP Milletvekili Eren Erdem, yeniden aday gösterilmeyince patronlarını satmaya başladı. Türkiye'ye yapılmış FETÖ'nün en büyük ihanetlerinden biri olan MİT TIR'ları kumpasıyla ilgili belgeleri kendisine CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sözcüsü Bülent Tezcan'ın verdiğini açıkladı. Erdem, kendilerini Zaman Gazetesi'ne eyleme gönderenin de CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söyledi. Hep deniyor ya "FETÖ'nün siyasi ayağı nerede?" diye... İşte cevabı...
Biliyorsunuz, Suriye'ye yardım götüren MİT TIR'larıyla ilgili görüntüleri manşet yaptığı için Cumhuriyet Gazetesi eski Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar, bu ihanetinin ardından şu an Almanya'da firarda yaşıyor. CHP İstanbul Milletvekili Enis Berberoğlu da o görüntüleri Can Dündar'a verdiği gerekçesiyle "Devletin güvenliği veya iç veya dış siyasal yararları bakımından niteliği itibarıyla gizli kalması gereken bilgileri açıklamak" suçundan 5 yıl 10 ay hapis cezası aldı. Şu an hapiste yatıyor. Oysa MİT TIR'larına FETÖ'cüler tarafından yapılan baskının tutanaklarını Dündar'dan aylar önce 21 Temmuz 2014'te Bülent Tezcan, Meclis'te basın toplantısı düzenleyerek açıklamıştı.
Ancak, hakkında bir soruşturma açılmamıştı.
Dün Eren Erdem'in açıklamaları üzerine bir soruşturma başlatıldı. Bu soruşturmayla FETÖ'nün siyasi ayağının da çorap söküğü gibi geleceğine inanıyorum.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA