• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir’in Beyaz Türkleri Ata’nın kemiklerini sızlattı ERHAN GÜLENÇ

İzmir’in Beyaz Türkleri Ata’nın kemiklerini sızlattı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 26.06.2018, 00:00

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin CHP'yi Atatürk'ün çizgisinden uzaklaştırıp HDP'ye yakınlaştırması bu seçimde de PKK'ya yaradı. PKK'nın siyasi uzantısı HDP, Güneydoğu'da büyük oy kaybı yaşamasına rağmen Batı'da CHP'lilerden aldığı oylarla barajı geçerek Meclis'e girdi. AK Parti'nin Meclis'teki çoğunluğu almaması için CHP'den HDP'ye oy kaydırıldı.
Cumhurbaşkanlığı seçiminde HDP adayı Selahattin Demirtaş yüzde 8 oy oranında kalırken HDP, milletvekili seçimlerinde yüzde 11.7'ye ulaştı ve Meclis'e 67 milletvekili soktu.
1 Kasım 2015 seçimlerinde İstanbul'da yüzde 10.27 oy alan HDP, dünkü seçimlerde yüzde 12.5'e ulaştı. İstanbul'un Kadıköy, Nişantaşı, Etiler gibi lüks semtlerinden yüksek oy aldı. İzmir'in lüks semtleri de İstanbul'daki bu semtlere ayak uydurdu.

CHP'LİLER VERDİ

Maalesef, İzmir'in Beyaz Türkleri ve kendini Atatürk'ün askerleri olarak tanımlayan binlerce CHP'li sırf duydukları Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti nefreti nedeniyle Kandil'in emrindeki HDP'ye oy verdi. CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, İzmir'de yüzde 54 oy alırken CHP'nin oyu ise, yüzde 41.7'te kaldı. CHP'nin İzmir'deki oyları bir önceki seçime oranla yüzde 6 civarında düşerken HDP'nin oyları ise, yüzde 8.89'dan yüzde 11'e çıktı. Selahattin Demirtaş, İzmir'de 170 bin 574 oyla sadece yüzde 6 oy alırken HDP yüzde 11.5'le 320 bin kişinin oyunu alarak İzmir'de 3. parti oldu.
İzmir'de Demirtaş ve HDP'nin oyu arasında 150 bine yakın fazla fark var. İşte bu 150 bin kişinin büyük bölümü CHP'lilerden oluşuyor. Bu 150 binin içinde Karşıyaka ve Narlıdere'nin lüks semtlerinde yaşayan birçok Beyaz Türk de var

"İT SÜRÜSÜ" DEMİŞLERDİ

Selahattin Demirtaş'ın "Apo'nun projesi olduğunu" söylediği ve açıkça "Biz sırtımızı PKK/YPG'ye dayıyoruz" diyen HDP'ye oy veren CHP'liler ve Beyaz Türkler, Atatürk'ün kemiklerini sızlattı. Bu CHP'lilerin büyük bölümü lafa geldi mi "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" der.
Oysa, oy verdikleri HDP'nin tanınmış isimlerinden Sırrı Sakık'ın "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenlere "Siz Mustafa Kemal'in askeri değil generali olsanız ne yazar it sürüleri" diye çemkirmesi hafızalardaki tazeliğini koruyor.
Sırf AK Parti, Meclis'te çoğunluğu elde edemesin düşüncesiyle sırtını terör örgütüne dayayan bir partiye destek vermek bu ülkeye yapılmış çok büyük bir kötülüktür. Hele bu kötülüğü "Biz Mustafa Kemal'in askerleriyiz" diyenlerin yapması, daha da vahimdir.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA