• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu savaşı kazanacağız ERHAN GÜLENÇ

Bu savaşı kazanacağız

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.08.2018, 00:00

Büyük bir savaşın en sıcak günlerini yaşıyoruz. 15 Temmuz'daki hain darbe girişimiyle teslim alınamayan Türkiye, ekonomik darbeyle ele geçirilmeye çalışılıyor.
ABD ve küresel güçler, bu saldırılarla Türkiye'ye diz çöktürmek ve egemenliğine el koymak istiyor.
Dün dolar kurundaki rallinin ekonomik dengeler açısından hiçbir mantıklı izahı yok. O yüzden doların artışı ile ilgili sağlıklı tavır takınabilmenin en önemli adımı da bu yükselişin gerekçesinin ekonomik değil Türkiye'nin siyasi olarak hedef alınması olduğunu görmekten geçiyor.
Başkan Erdoğan dün Bayburt'ta çıktı ve "Dolarla molar bizim yollarımızı kesemez" diyerek rest çekti. Ardından da millete "Yastığınızın altında dolarınız, altınınız, euronuz varsa, gidin bozdurun. Bu bir milli mücadeledir.
Bize karşı ekonomik savaş ilan edenlere benim milletimin cevabı olacaktır. Bugün için değil de ne zaman? Bu milleti çökertemeyeceksiniz" çağrısında bulundu. Erdoğan'ın güçlü duruşunu sürdürmesi ve kendinden gayet emin görüntüsü, Türkiye'nin elinde daha kullanacağı çok güçlü argümanlar olduğunun da en büyük işaretlerinden biri. Dün Erdoğan'ın ardından Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da, Türkiye'yi düze çıkaracak yeni ekonomi modelini anlattı.

ZAMANLAMA MANİDAR

Çok gariptir ki, Erdoğan ve Albayrak'ın konuşmasının hemen ardından sahneye ABD Başkanı Trump çıkıverdi. ABD'nin kovboy zihniyetli başkanı twitterdan Türkiye'den ithal ettikleri çelik ve alüminyuma ek vergi koyacaklarını açıkladı ve Türkiye ile aralarının kötü olduğunu dile getirdi. Birileri tutturmuş "Dış güçler masalını bir yana bırakın" diye...
Yahu, ortada bir dış güç oyunu yok ise, Trump niye bu açıklamayı bizzat Erdoğan ve Albayrak'ın konuşmaları biter bitmez yaptı? Kimse bunu tesadüfle açıklayamaz. Trump bu açıklamasıyla gerçek dertlerinin ajan papaz Andrew Brunson'ın serbest bırakılması olmadığını asıl hedefin Türkiye'nin egemenliği olduğunu gösterdi.

RUSYA İLE İTTİFAK

ABD, Türkiye'nin anahtarını teslim almaya çalışırken bizi tamamıyla kaybedecek.
Süreç onu gösteriyor. Erdoğan'ın bu kritik günde Rusya Devlet Başkanı Putin'le görüşmesi çok önemli bir mesajdı.
Rusya da ABD'nin hedefinde. ABD'nin İngiltere'de öldürülen bir casus nedeniyle Rusya'ya yeni yaptırımlar uygulayacağını açıklaması Rusya'nın para birimi Ruble'de de ciddi kayıplara neden oldu.
Rus rublesi dolar karşısında iki yılın en düşük seviyesine geriledi. Bunun üzerine Rusya Başbakanı Medvedev dün rest çekerek, ABD'nin Rus bankalarına veya döviz kuru işlemlerini sınırlamaya yönelik herhangi bir adımını ekonomik savaş ilanı olarak göreceklerini söyledi. ABD'nin bu saldırıları bizi Rusya ile kurduğumuz ittifakı daha da güçlendirmeye itiyor.
İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü'nün meşhur sözünü bir kez daha vurgulamak gerekiyor: Yeni bir dünya kurulur ve Türkiye o dünyanın içinde yerini alır...
Size bir şey söyleyeyim mi bundan kısa süre sonra bugünleri "Çok üzerimize geldiler ama yıkamadılar" diye anlatacağız.
Bu savaşı kazanacağız.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA