• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir önce hizmeti konuşmalı ERHAN GÜLENÇ

İzmir önce hizmeti konuşmalı

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 22.08.2018, 00:00

İzmir'de yerel seçim hazırlıkları şimdiden başladı. Biz İzmirliler olarak bu seçimlerde partilerin ideolojik söylemleri ve genel politikalarından çok kentin sorunlarının çözüm yollarının konuşulmasını istiyoruz. CHP ve adayları, her seçimde yaptıkları gibi İzmirlilerin Atatürk ve laiklik konusundaki hassasiyetlerini istismar etmekten vazgeçmeli. Kim bu kent için ne yapmak istiyorsa net bir şekilde ortaya koysun ve biz de buna göre kararımızı verelim. Partilerin bugüne kadar hem İzmir hem de Türkiye'de yaptıklarını kantara koyalım ve bundan sonra İzmir'in önünü açacak hizmetleri hangi adayın yapabileceğine inanıyorsak, oyumuzu özgür irademizle ona verelim.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ'la yerel seçim hazırlıklarını konuştuk. Dağ da CHP'nin İzmir'deki her yerel seçimi bir genel seçim havasına soktuğuna dikkat çekerek bu seçimde buna fırsat vermeyeceklerini söyledi.
Dağ, "Büyükşehir Belediye Başkanı 2014'te hiçbir programa elinde projelerinin olduğu bir kağıtla çıkmadı. Hep 17-25 Aralık'ı konuştu. O dönem vefat eden Berkin Elvan'ı konuştu. Seçim bitti, Berkin Elvan'ı tamamen unuttular bir daha ağızlarına böyle bir şey almadılar.
O yüzden bu seçimde en büyük stratejimiz hizmet üzerine olacak. Biz hizmette CHP'den fersah fersah ileride olduğumuzu biliyoruz. İzmirli hemşerilerimizin de bu noktada bizimle ilgili takdirleri ve büyük beklentileri olduğunu biliyoruz" dedi.
Biz İzmirliler olarak CHP ve diğer partiler ile adaylarından da seçim sürecinde hizmet siyaseti izlemelerini istiyoruz. O yüzden Mart 2019'daki seçimlerde belediye başkanı olmak isteyen adaylar, bize önce İzmir'i nasıl dünya kenti haline getireceklerini anlatsın. İzmir'in artık kaybedecek bir dakikası bile kalmadı.

"MEVCUT BAŞKANLARLA DEVAM ETMEK İSTİYORUZ"

Hamza Dağ, İzmir ve Türkiye'de aday belirleme konusunda, en önde gelen kriterlerinin adayın AK Parti'nin taşıdığı dava, vizyon ve misyona uygun olması ve halkta bir karşılığının bulunması olacağını dile getirdi. Dağ, her il ve ilçenin kendi özellikleri ve adayların CV'lerinin de aday belirlemede diğer etkenler olacağını ifade etti.
Dağ'a, AK Partili Torbalı Belediye Başkanı Adnan Yaşar Görmez, Ödemiş Belediye Başkanı Mahmut Badem, Menderes Belediye Başkanı Bülent Soylu, Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu, Kınık Belediye Başkanı Sadık Doğruer, Kiraz Belediye Başkanı Saliha Özçınar ve Selçuk Belediye Başkanı Dahi Zeynel Bakıcı'nın durumunu ve tekrar aday gösterilip gösterilmeyeceklerini sordum.
Dağ, şu cevabı verdi: "7 başkanımızla 5 yılda çok önemli işler yaptık.
Hepsinden memnunuz. Eğer halk da memnunsa onlarla devam etme arzusundayız." Bu arada siyaset kulislerinde Dağ'ın ismi de zaman zaman AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olabilecekler arasında geçiyor. Kendisine "Siz aday olacak mısınız?" diye sordum.
Verdiği yanıt şu oldu: "Öyle bir durum sözkonusu değil."

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA