• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
CHP kafası ERHAN GÜLENÇ

CHP kafası

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 16.08.2018, 00:00

CHP'de bir garip kafa aldı başını gidiyor. 24 Haziran akşamı çok sayıda CHP'li Cumhurbaşkanı adayları Muharrem İnce ve eşinin tehdit edildiğine, hatta kaçırıldığına ciddi ciddi inandı. Sosyal medya CHP'lilerin bu iddialarıyla çalkalandı. İnce ise ertesi gün çıkıp "Beni kimse tehdit etmedi, tehdit edecek adam da henüz yer yüzüne gelmedi. Yok eşimi kaçırmışlar vesaire bunlar birkaç şizofrenin uydurmaları. Bunlar asparagas şeyler bunları bir kapatalım" dedi. Yani kendi seçmenini şizofren olarak nitelendirdi.
Seçimin ardından garip zihin aritmetiği işletenlerden biri de 24 Haziran'ın en büyük kaybedeni olan Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu oldu. CHP seçimden önceki seçime göre 3 puan az aldı, kendi çıkardığı Cumhurbaşkanı adayının ise 8 puan gerisinde kaldı. Kılıçdaroğlu ise, kameralar önüne çıkıp "seçimin kaybedeninin AK Parti" olduğunu iddia etti. Yani kendi başarısızlığını gizleyip CHP'lileri yüzde 42 oy alan ve Cumhurbaşkanı çıkaran AK Parti'nin aslında seçimi kaybettiğine inandırmaya çalıştı.
Bu arada devreye seçmenine "şizofren" diyen Muharrem İnce girdi. Daha genel başkan adayı bile olamadan notere gitti ve "Genel Başkanlığa gelince 5 yıl sonraki seçimlerde Cumhurbaşkanı adayı olacağım. Eğer, o seçimi kaybedersem de partiyi hemen kurultaya götüreceğim" diye taahhütname imzaladı. Yani daha adayı olamadığı makam üzerinden 5 yıl sonrası için söz vererek partililerinin gözünü boyamaya çalıştı.
Zannetti ki, bu uydurma vaadi duyan CHP'liler "Hakikaten Muharrem İnce Genel Başkan olacak adam" diyecek...

ERDOĞDU BOMBASI

Şimdi ise, partinin ekonomi kurmaylarından Genel Başkan Yardımcısı Aykut Erdoğdu sahneye çıktı. Daha geçtiğimiz günlere kadar partinin Ekonomi Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı olan ve son olarak Sendika, Esnaf Odaları ve Sosyal Politikilardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığına getirilen Erdoğdu, beyin yakan bir açıklama yaptı. 250 kişinin şehit olduğu, milletin tankların önüne geçerek durduğu 15 Temmuz darbe girişimi için 'kontrollü darbe' diyen Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'na özenen Erdoğdu, son günlerde ekonomide yaşanan gelişmelerle ilgili 'kusursuz plan' iddiasını ortaya attı.
Erdoğdu'nun sosyal medyada okuyanların gözlerini faltaşı gibi açan paylaşım aynen şu şekilde: "Ekonomi batıyordu...
Acı reçete kaçınılmazdı...
Kusursuz bir plan yapıldı. Trump...
Trump yüzünden vergiler artacak!
Trump yüzünden zamlar yağacak!
Trump yüzünden ücretler düzecek!
Trupm yüzünden işsizlik artacak.
Yeni kılıf Trump..."

SANKİ TRUMP ROL YAPIYOR

Yani bu mantıkla Erdoğan, Trump'ı hazırladığı bu kusursuz plana ikna etti.
Trump, işi gücü bıraktı... Türkiye'yi bu danışıklı dövüş için tehdit etti ve ardından Türkiye'nin iki bakanına yaptırım uyguladı.
Sonra da ABD'nin Türkiye'den ithal ettiği çelik ve alüminyuma da sırf bu plan için ek vergi koydu. Hızını alamadı ve bir de tweet atarak, Türk Lirası'nı da yine göstermelik olarak hedef aldı.
Hadi bu iddiayı partinin sıradan bir milletvekili ortaya atsa diyeceksin ki, "Bilmiyor uyduruyor" ama bunu söyleyen partinin ekonomi kurmayı olunca insan hayretler içerisinde kalıyor.
Bu noktaya nasıl geliyorlar bilmiyorum ama bu 'CHP kafası' hakikaten incelenmeye değer...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA