• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Ada tatili ve sirtaki bir yere kadar... ERHAN GÜLENÇ

Ada tatili ve sirtaki bir yere kadar...

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 24.08.2018, 00:00

FETÖ'nün darbeci subaylarına iltica hakkı tanıması, Yunanistan'ın Türkiye düşmanlığı taşıyan gerçek yüzünü bir kez daha görmemizi sağladı.
Büyük ülke olmamızın verdiği özgüven, iyi niyetimiz ve 'komşuluk' anlayışıyla Yunanistan'ın bu gerçek yüzünü bazen farketmiyor, hatalarını görmezden geliyoruz. Akın akın gidip Sakız, Midilli, Kos gibi Yunan adalarını dolduruyoruz.
Yunanistan'ı uzo, sirtaki, taverna üçgeni çerçevesinde değerlendiriyoruz.
İki ülke halkının dost olmasına tabi ki kimse bir şey diyemez ancak, Yunan yönetimlerinin düşmanca tavırlarını da görmezden gelmemeliyiz. 1996-1999 yılları arasında Atina'da Hava Ateşeliği yapan Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş'ın bu konudaki çarpıcı açıklamalarını yan sayfamızdaki haberde bulacaksınız. Karataş, Yunan yönetimleri ve Yunan Ortodoks Kilesi tarafından toplumu bir arada tutacak maya olarak Türk düşmanlığının kullanıldığını vurguluyor.

MİLLETE DÜŞEN GÖREV

1999'da terörist başı Abdullah Öcalan'a sahip çıktılar. Bugün de daha birkaç ay önce Afrin'e harekat yaptığımız günlerde Yunanistan hemen gerçek yüzünü gösterip Ege'de provakasyonlara kalkıştı. Bazı Yunan siyasetçiler, her fırsatta Türkiye'nin sabrını zorlayacak ada ve kayalık şovları yapıyorlar.
Akdeniz'deki enerji kaynaklarındaki Kuzey Kıbrıs Türklerinin haklarını yemeye çalışıyorlar. Hatta, ABD ve İsrail'le hedefin Türkiye olduğu askeri tatbikatlar bile düzenliyorlar.
Türkiye yönetimi de Yunanistan'ın bu oyunlarını çok yakından takip ediyor.
Nitekim Başkan Erdoğan, Yunanistan'a geçtiğimiz günlerde şu net mesajı verdi:
"Sanılmasın ki Kıbrıs açıklarındaki doğalgaz arama ve Ege'deki kayalıklarla ilgili fırsatçı girişimler dikkatimizden kaçıyor.
Ülkemizin güneyindeki gelişmelere yoğunlaşmasını fırsat bilerek Kıbrıs'ta ve Ege'de haddini aşanları, yanlış hesap yapmamaları konusunda buradan ikaz ediyoruz." Türk devleti, gerektiğinde her türlü tedbiri alacak güç ve kararlılıkta. Bu konuda millet olarak bizim de üzerimize düşenler var. Tabi ki, isteyen Yunan adalarına gitsin, Yunan halkıyla dost olsun ancak uzo, sirtaki, taverna bir yere kadar...
Millet olarak Yunan halkıyla dost olduğumuz kadar, Yunanistan ve yöneticilerinin bize beslediği düşmanlığı da hiçbir zaman unutmayalım, bizden sonraki nesillere de unutturmayalım... Türkiye'yi Yunan işgalinden kurtaran Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Geçmişini bilmeyen geleceğine yön veremez" sözü de aklımızdan çıkmasın...

ATATÜRK ANITI'NI YERİNE KOY AZİZ BAŞKAN

Manşet haberimizde okumuşsunuzdur, İzmir Karşıyaka'da yine bir 'Atatürk Anıtı' krizi yaşanıyor.
Daha önce sahilde ilçenin sembollerinden biri olan 'Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı' yıkılmıştı. Yerine ise, daha büyüğü yapılmıştı. Ancak, birçok Karşıyakalı mevcut anıtın yıkılmasına tepki göstermişti. O olay hafızalardaki tazeliğini korurken şimdi de İzmir Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka sahilindeki 'Atatürk ve Kentimiz Yerel Hizmet Anıtı'nı yıkıp kaldırmış. Bununla ilgili halka da hiçbir açıklama yapılmamış.
Karşıyakalılar isyanda. Pazartesi günü anıtın olduğu yerde eylem yapacaklar.
Buradan biz de Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu'na sesleniyoruz:
Lütfen bu skandalı durdur ve o anıtı tekrar yerine koy. O anıt yerine konulmazsa İzmirli seni asla affetmez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA