• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Bu kadar aciz bir belediye İzmir’e yakışmıyor ERHAN GÜLENÇ

Bu kadar aciz bir belediye İzmir’e yakışmıyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 13.09.2018, 00:00

İzmir, Türkiye'nin gözbebeği ve Akdeniz'in incisi olmayı gerçekten hak eden bir kent. Bunu klişe bir laf olsun diye söylemiyorum. Buna yürekten inanıyorum.
İzmir'de yaşamaktan gurur duyuyorum.
Ancak, son haftalarda yaşanan koku kabusu, maalesef sürekli 'güzel' sözlerle anılmayı hak eden İzmir'in yazmaktan burada hicap duyacağım 'nahoş' tabirlerle anılmaya başlamasına neden oldu. İzmir bu hallere düşürülmeyi hak etmiyor.
Utanıp sıkılmadan yıllarca "Yaşanacak kent İzmir" diye reklam kampanyaları yapan Büyükşehir Belediyesi, kentimizi bu hallere soktuğu yetmiyormuş gibi kötü kokunun kaynağını bile bulamadığını söylüyor. Siz, günlerdir bu kokunun kaynağını bulamadıysanız o koltuklarda niye oturuyorsunuz? Sanki bu koku uzaydan geliyor. Bu kadar acizlik, bu kadar çapsızlık olur mu? Böyle bir belediye tarafından yönetilmek İzmir'e yakışıyor mu?

BAŞKAN DALGA GEÇTİ

İzmirliler isyan halindeyken günlerdir susan Başkan Aziz Kocaoğlu da çıkıp özür dileyeceğine İzmirlilerle açıkça dalga geçti.
Kokunun sebebini anlatırken "Biraz da mevsimin çok nemli geçmesi" gibi bir ifadeyle kötü kokuyu 'neme' bağlamaya çalıştı. Biraz daha sıkışırsa, "Burası Mustafa Kemal'in kenti. Burayı alamayacaklar" gibi nakaratları söylemeye de başlaması şaşırtıcı olmaz. Çünkü, daha önce İzmir'de yaşanan su kesintisi krizinde aynen böyle yapmıştı.
Bir de üstüne yeniden aday olmaktan bahsedip kendine çok güveniyor imajı vermek için 'Olursam ön seçime girerim' gibi laflar ediyor.

ARTIK YETER

Sayın Başkan!
Artık yeter. Lütfen bizim üzerimize daha fazla gelmeyin. İzmir'i bu hallere düşüren biri olarak bırakın yeniden aday olmayı, adaylıktan bahsetmeye bile hakkınız yok.
Japonya'da sizin gibi başarısızlığı ortaya çıkan yöneticilerin ne yaptığını biliyorsunuz.
Aman yanlış anlaşılmasın biz sizin de aynı şeyi yapmanızı istemiyoruz. Ama sizden artık küçük de olsa bir hassasiyet göstermenizi bekliyoruz. Lütfen artık kenara çekilip kentin önünü açın. Bakın 70 yaşına geldiniz, lütfen bundan sonra torunlarınızla daha fazla zaman geçirmeyi tercih edin...
Buradan bir çağrı da CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'na yapmak istiyorum...
Lütfen siz de bundan sonra "Türkiye'yi İzmir gibi yöneteceğiz" demeyin. Çünkü bu söz artık düpedüz 'zırva' olarak değerlendirilir.
CHP'ye katkı sağlamaktan çok zarar verir. Benden söylemesi...

EĞİTİMDE ALGI OPERASYONU

Türkiye'deki bu algı operasyonları hiç bitmeyecek mi? Şimdi de Türkiye'de kızlı erkekli karma eğitimin biteceği palavrası piyasaya sürüldü. Milli Eğitim Bakanlığı bunun böyle olmadığını detaylıca açıkladı. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın da bir vatandaş başvurusuna ilişkin, mahkeme kararını esas alan bir düzenleme yapıldığını belirtti ve, "Karma eğitim sistemi devam ediyor.
Bunun yanında karma olmayan eğitim de verilebilir. Dolayısıyla burada opsiyonları çoğaltmak suretiyle aslında bir demokratik görev yerine getirilmiş oluyor" ifadesini kullandı.
Zaten, geçmişte de bu ülkede sadece kız veya erkeklere eğitim veren okullar hep oldu. Bugün birçok vatandaşımız kız veya erkek lisesi mezunu değil mi? İsteyen veliye karma eğitimin yanında çocuğunu tekli eğitim veren bir okula gönderme seçeneğinin sunulması bu palavrayı ortaya atanları neden bu kadar rahatsız ediyor ki?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA