• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu milyoner çıktı! ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu milyoner çıktı!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 23.09.2018, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, iftira ve hakareti bir siyaset tarzı olarak benimsediği için mahkemeler tarafından bugüne kadar birçok kez tazminat cezasına çarptırıldı. Kılıçdaroğlu'nun en çok tazminat ödediği kişi ise, şüphesiz Başkan Recep Tayyip Erdoğan... Kılıçdaroğlu, en son Başkan Erdoğan ve yakınlarının Man Adası'nda para transferi yaptıkları iftirası nedeniyle İstanbul'da açılan 3 ayrı tazminat davasında yüklü bir miktarda tazminat cezasına çarptırıldı. Kılıçdaroğlu'nun toplam 909 bin lirayı geçen manevi tazminat bedelini önceki gün avukatı Celal Çelik aracılığıyla İcra Dairesi'ne yatırıldığı açıklandı.

AÇIKLAMAK ZORUNDA

Tabi, doğal olarak daha önce yüzbinlerce lira tazminat cezasına çarptırılan Kılıçdaroğlu'nun bu son 909 bin lirayı nasıl ve nereden bulduğu parayla ödediği de merak konusu oldu. Para CHP kasasından mı ödeniyor diye düşünüldü. Haber Müdür Yardımcımız Fatih Şendil, avukat Çelik'e ulaştı ve merak edilen bu soruyu yöneltti. Bu paranın parti kasasından ödenmediğini ifade eden Çelik, ödemenin Kılıçdaroğlu'nun şahsi hesabından yapıldığını söyledi.
Bu açıklamaya göre Kılıçdaroğlu ya emekli bürokrat ve milletvekili maaşıyla milyoner olmayı başardı ya da birileri kendisini bu tür hakaretlerde bulunabilmesi için fonluyor, yani maddi destekte bulunuyor. Kılıçdaroğlu'na bu desteği birileri veriyorsa ortaya 'Bunlar kim' ve 'Ne amaçla bunu yapıyorlar?' soruları çıkıyor. Kılıçdaroğlu, oluşan bu soru işaretlerini gidermek için ödediği bu paranın kaynağını açıklamak zorunda...

YÜCEL BİR VEFASIZ MI?

CHP'nin geçtiğimiz aylarda yapılan İl Kongresi'nde İl Başkanı seçilen Deniz Yücel'in en büyük destekçisi Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu oldu. Kocaoğlu, istişare toplantıları adı altında parti örgütüne Yücel'in pazarlamasını yaptı. Bu yüzden sert eleştiriler bile aldı. Ancak Yücel, İl Başkanı olduktan sonra Kocaoğlu ile hemen hemen her konuda ters düşen çizgisiyle dikkat çekiyor.
Kocaoğlu, 24 Haziran seçimlerinin ardından 'partide değişim' isterken Yücel, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yanında saf tuttu. Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu'ndan koltuğunu isteyen Muharrem İnce'yi 9 Eylül'deki İzmir'in Kurtuluş Günü etkinliklerine davet etti. Yücel ise, karşı atağa geçip partisinin İzmir'deki ilçe belediye başkanları ve ilçe başkanlarını Ankara'da aynı gün gerçekleştirilen CHP'nin kuruluş yıldönümü etkinliklerine katılmaya çağırdı.
Başkanların büyük kısmı da tercihini Ankara'ya gitmekten yana kullandı.

SİTEMİN ÇOK ÖTESİNDE

Yücel şimdi ise, Kocaoğlu'na yüklenmeye başladı. Bir açıklama yapan CHP İl Başkanı, AK Parti İl Başkanı Aydın Şengül'le Ankara'ya giden Kocaoğlu'na "Bari nezaketen bizi de davet etseydin" şeklinde tepki gösterdi. Yücel'in basın üzerinden gösterdiği bu tepki basit bir sitem olmanın çok ötesinde. Hem daha önceki fikir ayrılıkları hem de bu son açıklama ortada ciddi bir sorun olduğunu ortaya koyuyor. CHP'de Kocaoğlu'na yakın bazı partililerin Yücel'i vefasızlıkla suçladığı kaydediliyor.
Sizce de Yücel bir vefasız mı?

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA