• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Önce o paranın kaynağını açıkla Kılıçdaroğlu! ERHAN GÜLENÇ

Önce o paranın kaynağını açıkla Kılıçdaroğlu!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 10.10.2018, 00:00

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, dün "Feriştahı gelse benim açığımı bulamaz" dedi... Bulur mu bulamaz mı ayrı bir konu ama buradan Kılıçdaroğlu'na bir kez daha çağrıda bulunuyorum.
Sayın Kılıçdaroğlu, siz onu bunu bırakın da geçtiğimiz günlerde Başkan Recep Tayyip Erdoğan ve yakınlarına sahte Man Adası belgeleri nedeniyle ödediğiniz 909 bin lira tazminatı nereden bulduğunuz parayla ödediniz bunu açıklayın. Böyle bir parayı parti kasasından ödeyemezsiniz.
Zaten avukatınız Celal Çelik de bunu şahsi hesabınızdan ödediğinizi söyledi. O zaman emekli bir bürokrat ve milletvekili maaşıyla böyle yüklü bir parayı nereden temin ettiniz? Yoksa sizi fonlayan, size attığınız iftiralar ve bulunduğunuz hakaretler için sponsor olanlar mı var?

KOCAOĞLU GAME OVER

Yıllar önce bir gazete, 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in göreve devam edebilmesi için yapılmak istenen yasal düzenlemenin hayata geçirilememesinin ardından 'Game over' (Oyun bitti) diye manşet atmıştı. Önceki akşam İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu'nun TV'de yaptığı açıklamaları dinleyince aklıma bu manşet geldi.
Çünkü, Kocaoğlu'nun seçim öncesi yeniden aday olabilmek için girdiği oyun önceki akşam bitti. Genel Merkez'in kendini aday yapmayacağını anlayan Kocaoğlu, bir yandan 'Aday olmayacağım' deyip diğer yandan 'Aziz Başkanı istiyoruz' mitingi düzenleterek partisini baskı altına almak istiyordu. Böylece Genel Merkez'in, 'Kocaoğlu'na mecburuz' diyerek kendisini yeniden aday yapmak zorunda kalacağını hesaplıyordu. Ancak, önceki akşam egosunu konuşturup "CHP topluma umut olamıyor. Bir yol haritası ve mutfağı yok" diyerek CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Genel Merkez'i yerin dibine soktu.
Artık, Kocaoğlu isterse bir değil 20 tane miting yaptırsın yine de CHP'den adaylığı koparabileceğini sanmıyorum. O yüzden 'Game over' sözünü kendisi için rahatça kullanabiliriz.
Bu arada kimse "Kocaoğlu, oyun oynamıyor.
20 Ekim'de Büyükşehir'in mal aldığı kooperatiflerin yapacağı miting de kendi iradesi dışında düzenleniyor" demesin.
Eğer gerçekten öyleyse ve Kocaoğlu da gerçekten aday olmak istemiyorsa neden bu kooperatiflerin başkanlarını arayıp, "Ben aday olmadığımı açıkladım.
O yüzden hem beni hem de Genel Merkez'i zor durumda bırakacak bu mitingi lüften yapmayın" demiyor?

GÖZLER CUMA GÜNÜ ANKARA'DA OLACAK

İzmir'de Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı düşünenlerin gözü Cuma günü Ankara'da düzenlenecek olan Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin ödül töreninde olacak. Başkanlığını Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer'in yaptığı derneğin töreninde ödülleri CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu dağıtacak.
Kulisler Kılıçdaroğlu'nun burada yapacağı konuşmada Soyer veya adaylık düşünen diğer isimlerle ilgili herhangi bir işaret verip vermeyeceğine kilitlenecek.
Bu arada şunu da belirteyim: İlçesindeki belediye mallarını satıp bol bol yurtdışı seyahatine çıkan Soyer, bu töreni yerel seçimler öncesi kritik bir döneme denk getirerek şimdiye dek tek başarısı olan 'kendini pazarlama' işinde ne kadar usta olduğunu gösterdi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA