• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Tunç Soyer: CHP, İzmir’de seçkinlere çalıştı! ERHAN GÜLENÇ

Tunç Soyer: CHP, İzmir’de seçkinlere çalıştı!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.11.2018, 00:00

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için adı geçen Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'de tartışma çıkaracak bir açıklama yaptı.
Daha önce Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu için 'odun' imasında bulunarak, "İzmir'de odun koysan seçilir dönemi bitti. Bence Genel Başkan bu seçimde ilk defa farklı bir şey yapacak.
Odun koysan seçilir yere, odun koymayacak" diyen Soyer, şimdi de CHP ve Kocaoğlu'nu 'protokole' çalışmakla suçladı.
Bir röportaj veren Soyer, "İzmir, genel olarak 10 yıllardır ön sıralara proje yaptı.
İzmir'i amfi tiyatro gibi düşünün. Sahnesi Körfez olan ve tüm çeperlerinde oturulan bir inci. Sahne çok daha canlı, renkli, hareketli olabilir. Bu sahne hep protokole proje yaptı. Tramvay da, feribotlar da, opera binası da...Bu şehrin arka sıradakileri de var. Biz arka sıradakilere proje yapmıyoruz. Yapıyoruz ama 'mış' gibi. Yaptığımız şey de ikinci öncelik. Ben bunu tersine çevirmek istiyorum. Büyükşehir'in bütün makinesi önce buraya çevrilecek.
CHP oralardan oy alamıyor" dedi.

ŞECAAT ARZEDERKEN...

Soyer, bu sözleriyle İzmir Büyükşehir Belediyesi'ni yıllardır yöneten Kocaoğlu'nu ve dolasıyıla CHP'yi kentin seçkin kesimi için çalışmakla suçlamış oldu.
Benzeri eleştirileri AK Parti cephesi yıllardır dile getiriyor ancak adı Büyükşehir Belediye Başkan adaylığı için geçen bir CHP'li başkan bile içeriden biri olarak böyle söylüyorsa durum hakikaten öyle demektir.
Sosyal demokratlık iddiasındaki CHP ve Kocaoğlu'nun gerçek yüzü de budur.
CHP ve Kocaoğlu, yıllardır bu kentin 'arka sıralarındakine' hizmet yapar'mış' gibi davranmıştır. Soyer de burada şecaat arzederken sirkatin söylemiştir.

KARŞIYAKA VE ATATÜRK ANITI ÜZERİNE

İzmir'deki CHP'li belediyelerin kentteki Atatürk heykeli ve anıtlarına yaptığı 'zulmü' dün hem haber sayfalarımızda hem de bu köşede gündeme getirip eleştirdik. Özellikle Buca ve Seferihisar Belediyeleri'nin Atatürk diye diktiği heykellerin Ulu Önder'le hiç alakası olmayan görüntülerini eleştirdik.
Bu arada Karşıyaka Belediyesi'nin de ilçenin sembolü olan Atatürk, Annesi ve Kadın Hakları Anıtı'nı yıktığını hatırlattık.

BU ANIT YAŞATILMALI

Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, anıtın güçlendirilip ayakta tutulması mümkün olmadığı için yıkıldığını savunuyor. Ben kişisel olarak 'Keşke ne yapıp edilip korunmasının bir yolu bulunsaydı, bulunabilseydi' diyorum ama maalesef artık çok geç. Şimdi ortada yeni bir anıt var. Bu anıtın altına da Cumhuriyet tarihinde iz bırakan kadınları anlatan bir saygı müzesi yapıldı.
"Geçmişi bir kenara bırak, bu anıt ve müzeyi nasıl buluyorsun?" diye sorarsanız, İzmir'e yakıştıklarını söylebilirim. İnşallah bu anıtın başına da önümüzdeki yıllarda eskisine yapılan gelmez de bu eser Karşıyaka varoldukça ayakta kalır. Bunun için de görev tüm Karşıyaka'ya düşüyor...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA