• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kavga değil hizmet siyaseti ERHAN GÜLENÇ

Kavga değil hizmet siyaseti

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 01.12.2018, 00:00

İzmir'de önümüzdeki yerel seçimler öncesi CHP kanadı yine ortamı germek ve İzmirlileri manipüle etmek için elinden geleni ardına koymamaya başladı.
İlk manipülasyon AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin daha adaylığı netleşme aşamasındayken soru üzerine söylediği "İzmir mahallenin en güzel kızı, kim istemez ki?" sözleri üzerinden yapılmak istendi. CHP Genel Başkan Yardımcısı Tuncay Özkan başta olmak üzere birçok CHP yöneticisi iyi niyetle söylenmiş bu sözün üzerine abanıp polemik çıkarmaya çalıştı. Ardından CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kente hakim olan kötü koku ve Körfez kirliliğiyle ilgili eleştirilere "İzmir kokuyor' diye propaganda yap, 31 Mart akşamı cevabı gör" diyerek her seçim öncesi yaptığı gibi gerilimi tırmandırıp 'mağdur rolü' oynamak istedi.

"KENDİMİZİ İZMİR'E VERECEĞİZ"

Fakat, CHP cephesinde ortaya konan bu kavgacı üslup AK Parti cephesinden aynı karşılığı bulmadı.
AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, doğru mesajlar vererek sahaya indi. Zeybekci, İzmir'e polemik ve kavgaya gelmediğini daha adaylığının kesinleşmesinin ardından verdiği ilk demeçte gösterdi.
Gazetecilerin "İzmir'i alacağız diyor musunuz?" sorusuna polemiklerin önüne geçecek akıl dolu bir cevap verdi ve "Biz kendimizi İzmir'e vereceğiz, kendimizi İzmir'e adayacağız. AK Parti'nin bütün teşkilatı, bütün arkadaşlarımızla beraber İzmir'e kendimizi sevdireceğiz, kabul ettireceğiz ve kendimizi İzmir'e vereceğiz. Hizmet belediyeciliğini İzmir'e vereceğiz" ifadelerini kullandı. Zeybekci, "Evet İzmir'i alacağız" şeklinde bir ifade kullansaydı bu da kuşkusuz hemen manipüle edilmeye çalışacaktı. "İzmir'i alamayacaksınız. Size İzmir'i vermeyeceğiz" türünden hamaset kokan demeçler havada uçuşacaktı.

İZMİRLİ KAVGA İSTEMİYOR

Zeybekci, önceki gün akşam saatlerinde geldiği İzmir'de partililerle buluştuğu toplantıdaki açıklamalarında da niyetinin kavga değil hizmet olduğunu bir kez daha ortaya koydu. "Biz İzmir'e gönüller almaya, gönüller yapmaya, İzmir'e hizmetkar olmaya geldik" diyen Zeybekci, "İzmir'e hak eden, hizmeti verecek olanın kazansın. İzmir için sevgiyle, aşkla dağları delecek kim varsa, Allah ona nasip etsin. Kim hizmetkar olmayı Allah'ın lütfü olarak görecekse Allah onlara naip etsin. Biz AK parti olarak hazırız, Hoş bulduk sefalar bulduk" ifadelerini kullandı. Zeybekci, dün de Bayraklı'da halkla buluştu. Vatandaşın sorunlarını dinledi, yapacaklarını anlattı.
İzmir'in yerel seçim atmosferine girdiği şu günlerde gerginliğe değil, diyaloğa ihtiyacı var. Bu açıdan Zeybekci, seçim sürecine çok doğru bir stratejiyle giriş yaptı. Biz İzmirliler olarak bu seçimde siyasilerden İzmirlilerin hassasiyetlerini istismar etmeye yönelik demeçler verip kavgalar çıkarmalarını değil, kente yapacaklarını anlatmalarını istiyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA