• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmir-Denizli’de tecrübe, Balıkesir ve Uşak’ta gençlik ERHAN GÜLENÇ

İzmir-Denizli’de tecrübe, Balıkesir ve Uşak’ta gençlik

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 28.11.2018, 00:00

AK Parti'nin Ege'nin 4 kentinde belediye başkan adayı netleşti.
Denizli'de mevcut Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın adaylığının duyurulmasının ardından dün de Ekonomi eski Bakanı Nihat Zeybekci İzmir, Yücel Yılmaz Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak açıklandı. Mehmet Çakın da Uşak Belediyesi Başkan Adayı oldu.
Başkan Erdoğan, bu isimleri sahaya sürerken İzmir ve Denizli'de tecrübeyi, Balıkesir ve Uşak'ta ise gençliği ön plana çıkardı.
Zeybekci, bugün Türkiye'de kamuoyunun çok yakından tanıdığı bir isim.
Sıfırdan girdiği iş yaşamında zirveye çıkan Zeybekci, iş dünyası örgütlerinde de önemli görevler üstlendikten sonra Denizli Belediye Başkanı oldu. Ardından yine Erdoğan'ın isteğiyle milletvekili oldu ve tam 4 hükümette Ekonomi Bakanı olarak yer aldı. İzmir'de en çok vergi ödeyen ve en çok istihdam sağlayan şirketlerden Aktur Araç Muayene İstasyonları şirketinin de sahibi olan Zeybekci, iş, yerel yönetimler ve siyasette bugün en üst düzeyde tecrübeye sahip bir isim.
Osman Zolan da Denizli'yi tam 7 yıldır yönetiyor. İlde yaptıklarıyla kendini kanıtlayan Zolan'ın bir 5 yıl daha görevde olması kentte başlayan projelerin tamamlanması ve üzerine yenilerinin eklenmesi için açısından önemli.

COŞMA ZAMANI!

Uşak Belediyesi'nin 39 yaşındaki Başkan adayı Mehmet Çakın ise, 31 Mart seçimlerinde en genç belediye başkan adaylarından biri olacak. En son Uşak'ta AK Parti İl Başkanlığı görevinde bulunan Çakın'la dün konuştuk. Bu önemli görevin kendisine tevdi edilmesinden dolayı duyduğu heyecan sesinden hissediliyordu. Çakın özellikle Erdoğan'ın dile getirdiği 'gönül belediyeceliği' kavramı üzerinde durdu ve Uşak'ta bayrağı devraldığı yerden devam ettireceğini dile getirdi.
Balıkesir'in 43 yaşındaki adayı Yılmaz'ın gençliği üzerinde durduk ama kendisinin kent yönetimi tecrübesi de var.
Balıkesir'in Karasi ilçesinde 5 yıl boyunca belediye başkanlığı yapan Yılmaz'ın adaylığının açıklanmasının ardından kullandığı şu sözler heyecanını net bir şekilde ortaya koyuyor: "Balıkesir için hızlanma, coşma zamanı!"

CHP, İZMİR'DE İTTİFAKA TOSLAYABİLİR

CHP, İzmir'de kendini dev aynasında görüyor ama 2014'teki yerel seçim sonuçları üzerinden yapılan hesaplamalar CHP'nin İzmir'de Cumhur İttifakı'na toslayabileceğini gösteriyor. Her ne kadar herkes 24 Haziran seçimleri üzerinden analiz yapmaya çalışsa da yerel seçimi, yerel seçimle kıyaslamak daha doğru bir sonuca ulaşılmasını sağlayabilir. Eğer, 2014 seçimlerindeki tablo bu seçime de yansırsa, ilde şu an 8 olan AK Partili ve MHP'li belediye sayısı 15'e çıkıyor.
Yani 30 ilçenin 15'ini ittifak alıyor.
Buca, Karabağlar ve Bayraklı gibi İzmir'in en büyük ilçelerini kaybeden CHP, Bergama, Tire, Menemen, Bayındır'ı da ittifaka veriyor. O yüzden CHP "İzmir'i açık ara alırız" şımarıklığına devam ederse hiç ummadığı bir sonuçla karşılaşabilir. Hele CHP Büyükşehir için de yanlış bir isimle yola çıkarsa bu kayıpların önüne kimse geçemez.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA