• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Yorgancılar’a nasıl formül bulunacak? ERHAN GÜLENÇ

Yorgancılar’a nasıl formül bulunacak?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.12.2018, 00:00

Bugünlerde yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Ege Bölgesi Sanayi Odası'nın Asya-Pasifik Ticaret ve Sanayi Odaları Konfederasyonu'nun düzenlediği yarışmada 'en iyi oda' seçilmesinin sevincini yaşayan İzmirli ünlü işadamı Ender Yorgancılar, siyasetin gündeminden de düşmüyor.
Bir dönem CHP'den Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak gösterileceği iddialarıyla gündeme gelen Yorgancılar'ın ismi kulislerde yeniden konuşulmaya başlandı.
Ben de son durumu araştırdım ve CHP yönetiminin Yorgancılar'la temasının sürdüğünü öğrendim. Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'nun 20'den fazla milletvekili ve ilçe belediye başkanı ile partilinin peşinde koşması nedeniyle oluşan kaosa son vermek için parti dışından bir isim olarak Yorgancılar'ı aday yapma seçeneği üzerinde durduğu konuşuluyor.

İSTİFA ŞARTI NASIL AŞILACAK?

Fakat burada ince bir nokta var. O da şu: Kamu niteliği taşıyan oda başkanlarının yerel seçimde aday olabilmek için geçtiğimiz 1 Aralık'ta istifa etmesi gerekiyordu.
Örneğin, Torbalı'da AK Parti'den belediye başkan adayı olmak isteyen İlçe Ticaret Odası Başkanı Abdulvahap Olgun, bu nedenle 1 Aralık itibariyle görevinden istifa etti.
Fakat ismi Büyükşehir adaylığı için geçen Yorgancılar'ın istifa ettiği yönünde bir bilgi şu ana kadar kamuoyuyla paylaşılmadı. Eğer CHP, Yorgancılar'ı aday gösterirse bu istifa şartı için nasıl bir formül bulunacağı bir soru işareti olarak duruyor.
Ancak, kulislerde CHP'nin Yorgancılar ilgisinin bu şarta rağmen devam ettiğine dikkat çekilerek, "Demek ki düşünülen bir formül var" yorumları yapılıyor.

ÖSEN, KONAK'A KAYDIRILABİLİR

CHP'nin gündeminde Ender Yorgancılar'ın dışında İzmir iş dünyasının tanınmış isimlerinden Batı Anadolu Sanayici ve İşadamları Derneği Federasyonu Başkanı Seda Kaya Ösen de bulunuyor. İzmir için kurmaylarına 'kadın aday' istediğini ifade ettiği konuşulan Kılıçdaroğlu'nun Ösen'i İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapabileceği haftalardır konuşuluyor.
Şimdi kulislerde Ösen'le ilgili yeni bir iddia konuşulmaya başlandı.
Buna göre Ösen, eğer Büyükşehir adayı yapılmazsa, İzmir'in önemli ilçelerinden birinden belediye başkan adayı olarak görevlendirilecek.
Kulislerde Ösen'in de bu yönde söz aldığı ifade ediliyor.
Ösen için en çok üzerinde durulan ilçenin ise, Konak olduğu belirtiliyor.
Şu an avukatlığını yaptığı işkence mağduru Manisalı gençlerin kazandığı tazminatlarının bir bölümünü zimmetine geçirmek suçlamasıyla Ağır Ceza Mahkemesi'nde yargılanan mevcut Konak Belediye Başkanı Sema Pekdaş'ın yerine Seda Kaya Ösen'in aday gösterileceği konuşuluyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA