• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kılıçdaroğlu, o meydanı açarken utanmayacak mı? ERHAN GÜLENÇ

Kılıçdaroğlu, o meydanı açarken utanmayacak mı?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 19.12.2018, 00:00

Türkiye'nin FETÖ'cü hainler tarafından işgal edilmeye çalışıldığı 15 Temmuz darbe girişimi milletin demokrasiye sahip çıkmasıyla bastırıldı.
Dünya demokrasi tarihine geçecek şanlı direniş, maalesef daha sonra CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu tarafından sulandırılmak istendi. Kılıçdaroğlu, 250 şehit verdiğimiz 15 Temmuz'u 'kontrollü darbe' diye nitelendirerek FETÖ'cülerle ağız birliği yaptı. Bu nitelendirme o gece meydanlara çıkan milyonlarca insanı rencide etti, özellikle şehit aileleri bu yalan nedeniyle büyük üzüntü yaşadı.
Kılıçdaroğlu'nun bu sözü ortada dururken dün çok ilginç bir gelişme yaşandı.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Kılıçdaroğlu'nu Büyükşehir Belediyesi tarafından Mustafa Kemal Sahil Bulvarı'nda yapılan yeni meydanın açılışını yapmak üzere kente davet ettiğini ve CHP liderinin de bunu kabul ettiğini açıkladı. Bu açıklamayı okuyunca şaştım kaldım.

ŞEHİTLERİN İSMİ VERİLDİ

Neden mi?
Çünkü, Büyükşehir Belediye Meclisi, Ağustos 2016'da oybirliğiyle aldığı kararla bu meydanın ismini "15 Temmuz Demokrasi Şehitleri Meydanı" olarak belirledi. Hakkını yemeyelim, bu kararın alınmasında Kocaoğlu'nun da rolü oldu.
Hatta o Meclis toplantısında AK Parti, CHP ve MHP'li Meclis üyeleri ortak bir bildiri yayınlayarak darbe girişimini kınadı.
Gerçi o dönem Kılıçdaroğlu da İstanbul Yenikapı'da darbe girişimini protesto etmek amacıyla düzenlenen mitinge katılmış ve darbe girişimine tepki göstermişti.
Ancak daha sonra bir yerlerden talimat almış gibi çark etmiş ve 15 Temmuz için FETÖ'yü rahatlatacak bir şekilde "kontrollü darbe" yalanını ortaya atmıştı.

YOKSA ADI DEĞİŞTİRİLECEK Mİ?

O sözüyle şehitlerimizin kemiklerini sızlatan CHP lideri, şimdi hangi yüzle gelip onların ismini taşıyan bu meydanı hizmete açacak? Bu ayıp şehitlerimizin kemiklerini bir kez daha sızlatmayacak mı?
Yoksa Kocaoğlu da, 15 Temmuz darbe girişimi konusunda Genel Başkanı gibi çark edip bir oldubittiyle bu meydanın adını değiştirmeyi mi planlıyor? Aziz Bey'in dünkü açıklamasında burasıyla ilgili 'Karantina'daki meydan' ifadesini kullandığını görünce bu yöndeki şüphelerim iyice arttı.
Buradan hem Kılıçdaroğlu hem de onu davet eden Kocaoğlu'na sesleniyorum:
Sakın böyle hatalar yapmayın. Yoksa 15 Temmuz'da o hainleri durdurup Türkiye'ye sahip çıkan bu millet sizi asla affetmez...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA