• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Görev yine Temel Paşa’da ERHAN GÜLENÇ

Görev yine Temel Paşa’da

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 14.12.2018, 00:00

Türkiye, yanıbaşında ABD desteğiyle devletleştirilmeye çalışılan terör örgütünü vurmaya hazırlanıyor.
Detaylarını ilgili haberimizde okuyacağınız harekatla ilgili çok önemli bir ayrıntıya dikkat çekmek istiyorum.
Fırat'ın doğusu, Afrin'e yapılan Zeytin Dalı Harekatı'nda olduğu gibi 2. Ordu Komutanlığı'nın sorumluluk alanında bulunuyor. Afrin'e 100 yıl sonra giren ilk Türk Paşası olan 2. Ordu Komutanı Orgeneral İsmail Metin Temel, bu harekatı da yönetecek.

Yani 24 Haziran seçimleri öncesinde CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin linç etmeye çalıştığı o komutan, 100 yıl sonra Suriye'de Fırat'ın batısına giren ilk Türk generali olduğu gibi doğusuna da giren ilk Türk generali olacak.
Bu durum, bir etkinlikte bu ülkenin Cumhurbaşkanı'nın konuşmasını alkışladığı için Temel Paşa'nın istifasını isteyen CHP'lilerin bir mahcubiyet duymasına neden olur mu bilmiyorum ama TSK'yı ve başındaki komutanlarımızı neden siyasi tartışmalardan uzak tutmamız gerektiğini bir kez daha ortaya koyuyor.

TERÖRLE MÜCADELE TECRÜBESİ

Dün, harekatla ilgili görüşlerini almak için konuştuğum Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Temel Paşa'nın daha önceki harekatlar ve terörle mücadelede edindiği tecrübeye dikkat çekti.

Karataş, "Şu aşamadan sonra Amerikalıların ne yaptığının önemi yok, artık sadece Türkiye'nin yapacağının önemi var. TSK yine başarılı olacak. Harekatın başında da yıllarca hayatı terörle mücadele ile geçmiş, son harekatlarda da başarılarını göstermiş bir komutan var. Buradan şunu söylemek istiyorum: PKK'lılar ve Amerikan çetelerinin bu bölgeyi boşaltıp gitmelerinde fayda var. Çünkü, kalırlarsa toprağa gömülecekler. Türkiye, başta ABD olmak üzere Batı'nın diğer devletlerine sınırlarımızın yanında bir terör devleti kurulmasına müsaade etmeyeceğini gösterecektir" diye konuştu.

BU FOTOĞRAFI BEKLİYORUZ

Yine dün görüştüğüm Güvenlik Politikaları Uzmanı Emekli İstihbarat Albay Coşkun Başbuğ da, Temel Paşa'nın harekatın başında yer almasının hem oradaki birliklerimiz hem de bölgede yaşayan halk açısından büyük bir şans olduğunu vurguladı. Temel Paşa'nın korumasız ve üzerinde silah bulundurmadan Afrin'de esnaf ve halkla buluşmasını hatırlatan Başbuğ, "O topraklar 100 yıl önce Osmanlı'dan koparılmıştı. Bugün adı İsrail'de sokaklara verilen İngiliz General Edmund Allenby'den 100 yıl sonra bölgeye giren ilk Türk generali Temel Paşa oldu. Afrin'de verdiği o fotoğraf, Mehmetçik'in bölge halkıyla ne kadar kaynaştığını ve bölgeye ne kadar hakim olduğunu gösteren, hepimize güç ve gurur veren bir kareydi" dedi.
Evet... Geri sayım başladı... Temel Paşa ve Türk Ordusu'nun yukarıda gördüğünüz bu fotoğrafının Fırat'ın doğusundan da gelmesini sabırsızlıkla bekliyoruz.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA