• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Kocaoğlu’nun oyunu tutuyor ERHAN GÜLENÇ

Kocaoğlu’nun oyunu tutuyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 20.12.2018, 00:00

CHP'de İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı için onlarca aday adayının yanısıra bir o kadar da ortaya çıkmayıp alttan alta adaylık için çalışan isim var. Ancak, aylardır hiçbir adayın ismi ön plana çıkmadı. Kaos bir türlü aşılamadı. CHP'nin İstanbul'da Ekrem İmamoğlu ve Ankara'da Mansur Yavaş'ı aday yapacağı günler öncesi belli olmuştu.
Ancak İzmir'de böyle bir gelişme olmadı.
CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nun adeta 'talimat bekler' gibi sessiz olması da bu belirsizliği artırdı.

İSMİ YİNE ÖNE ÇIKTI

İşte bu ortam baştan bu yana CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'nu kendisini yeniden aday göstermek zorunda bırakmak için bir 'oyun' kurgulayan mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu'nun ekmeğine yağ sürdü. Kılıçdaroğlu'nun İzmir'deki bu kaosu bitirmek için bir 'abi' arayışına girdiği konuşulurken kulislerde Kocaoğlu'nun ismi ön plana çıktı. "Kesinlikle aday olmayacağım" sözünü yutup "İzmir için kendini yak derseler yakarım" diyerek Kılıçdaroğlu'na açık bir sinyal çakan Kocaoğlu, İzmir'de yeniden sahaya sürülürse şaşırmayın...

BU SÖZ TABELA OLMALI

Bir zamanlar "CHP İzmir'de siyaset, ne olursa olsun sonunda Aziz Kocaoğlu ve Alaattin Yüksel ikilisinin kazandığı bir oyundur" diye bir söz duymuştum. Kocaoğlu, Genel Merkeze bunca başkaldırısına ve canlı yayında "CHP'nin Türkiye'yi yönetecek politakası yok" çıkışı yapmasına rağmen yeniden aday olmayı başarırsa bu söz, CHP İzmir İl Başkanlığı'nın girişine kocaman bir tabelayla asılmalı.
Ayrıca Kılıçdaroğlu'na da bunca talipli arasından bir aday bulamayıp kendisine bayrak açan Kocaoğlu'nu aday yaptığı için madalya takılmalı!

ÇOK 'ÖZEL' BİR KARIŞTIRICI!

Artık şuna kanaat getirmeye başladım ki, CHP Grup Başkan Vekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in siyaseti germek ve toplumun değişik kesimlerini karşı karşıya getirmeye çalışmak gibi 'özel' bir görevi var. Özel, bu görevini yerine getirmek için yırtınıyor.
Önce çıktı "Müminim/Sünniyim/ İlkem, sübyanları sevmek" şeklinde bir tweet paylaştı ve Türkiye'nin çok büyük kesimini oluşturan bir inanç topluluğuna saldırdı. Ardından Meclis'te görevli olduğu komisyonda iç savaş çığırtkanlığı yaptı. Türkiye'nin karşı çıktığı Kuzey Irak'taki bağımsızlık referandumuna destek verdi. Peygamber ocağı askerlik için 'Bu beladan herkesi kurtaracağız' dedi. Katıldığı şehit cenaze töreninde yanındakiyle güle güle sohbet ederek şehide saygısızlık etti

HDP İLE GÖNLÜ BİR!

Özel, en son TBMM'de, Genel Kurmay Başkanı olarak 15 Temmuz akşamı FETÖ'cü hainlerin yapmak istediği darbenin başarısız olmasında kilit rol oynayan isimlerden biri olan Savunma Bakanı Hulusi Akar'a saldırdı.
'Başkan Apo'nun heykelini dikeceğini' söyleyen Selahattin Demirtaş'ı Cumhurbaşkanı yardımcısı yapacaklarını açıklayan ve "HDP'yle gönül ittifakımız var" ifadesini kullanan biri, PKK'lıları kazdıkları hendeklere gömen bir isme böyle pervasızca saldırma hakkını kendinde bulabiliyor. "Bu ülkede demokrasi yok" masalını dillendirenler, Özel'in yaptıklarına baksın ve öyle konuşsun...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA