• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aynes vakası İzmir’de de yaşanmasın ERHAN GÜLENÇ

Aynes vakası İzmir’de de yaşanmasın

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 03.01.2019, 00:00

Türkiye'yi 15 Temmuz'daki hain darbe girişimiyle işgale kalkışan terör örgütü FETÖ'yle hayati bir mücadele yapılıyor. Mücadelenin bir ayağında da örgütün finans kaynaklarının kurutulması hedefleniyor. Fakat bu süreçte bazı tuhaf gelişmeler de dikkat çekiyor. Örneğin, Denizli'de FETÖ soruşturması çerçevesinde daha önce kayyum atanan Denizli merkezli Aynes Gıda'da yaşananlar...
Burada kayyum yapılan itiraz üzerine mahkeme tarafından kaldırılmıştı.
Ancak, bu fırsat bilindi. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı, söz konusu şirketten 284 bin liranın FETÖ üyesi olduğu belirtilen bir kişiye aktarmak istenildiğini belirledi.
Bunun üzerine Başsavcılık tarafından Denizli 2. Ağır Ceza Mahkemesi'ne başvurdu.
Mahkeme de bu başvuru üzerine şirkete tekrar kayyum atadı ve kayyım olarak TMSF'nin tayinine karar verdi.

İZMİR'DEKİ ŞİRKETLER

Biliyorsunuz, İzmir'de de Orkide Yağları'nı üreten Küçükbay şirketinde de yönetim kayyumu kaldırılmıştı. 'Örgüte finans sağlamak' suçundan beraat eden şirket sahibi Ahmet Küçükbay, 'örgüt üyeliği' suçundan 13 yıl hapse çarptırılırken, cezası 'etkin pişmanlık' hükümleri dikkate alınarak 5 yıl 5 aya indirilmişti. Duruşma sonrası Küçükbay'ı tahliye eden mahkeme heyeti, şirketleri üzerindeki yönetim kayyumunun denetim kayyumuna dönüştürülmesine karar vermişti. Bu kararla birlikte Ahmet Küçükbay, mal varlığını da geri aldı.
Bu arada Küçükbay ile aynı davada yargılanan ve 13 yıl hapis cezasına çarptırılan Abdullah Kavuk'a ait birçok şirkette de yönetim kayyumu kaldırılıp denetim kayyumuna dönüştürüldü.

FETÖ PARA AKTARMIŞTI

Şu önemli detayı da hatırlatayım:
MASAK raporuna göre, Küçükbay'ın 668 milyon lira ve Abdullah Kavuk'un ise 675 milyon lira mal varlığına sahip olduğu tespit edilmişti. Yapılan incelemede FETÖ'nün Ahmet Küçükbay ve şirketlerine 85 milyon 648 bin 96 lira, 14 milyon 262 bin 891 dolar ve 2 milyon 181 bin 49 avro aktardığı belirlenmişti.
Abdullah Kavuk ve şirketlerine de 79 milyon 3 bin 493 lira, 272 bin 827 dolar, 41 bin 385 avro aktardığı anlaşılmıştı.
Aktarıldığı belirlenen bu paraya yasal faiziyle birlikte devlet tarafından el konulması kararlaştırılmıştı.

DİKKATLİ OLUNMALI

Aynes Gıda A.Ş. ile ilgili haberi okuyunca aklıma İzmir'de yönetimlerindeki kayyum kaldırılan şirketler geldi. Yanlış anlaşılmasın kimseyi suçladığım veya hedef gösterdiğim yok. Tabi ki, devletin ilgili kurumları buradaki denetim görevlerini yerine getiriyordur. Ancak, Aynes Gıda'da yaşananlar FETÖ'nün en ufak bir fırsatta hemen harekete geçtiğini bir kez daha gösterdi. O yüzden FETÖ ile mücadeleyi sonuna kadar destekleyen bir vatandaş olarak çok dikkatli olmakta fayda olduğunu düşündüm ve bu konuya buradan dikkat çekmek istedim.
Aynes vakası, İzmir'de de yaşanmasın!

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA