• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Aydın’da 4 Balıkesir’de 3 ilçe MHP’de ERHAN GÜLENÇ

Aydın’da 4 Balıkesir’de 3 ilçe MHP’de

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 11.01.2019, 00:00

Cumhur İttifakı'nın Aydın adayları yarın açıklanıyor. Açıklamayı AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve İzmir Milletvekili Hamza Dağ yapacak. Aydın Büyükşehir ile 17 ilçe adayının yer alacağı liste bugün son şeklini alacak. Kulislerde, Aydın Milletvekili Mustafa Savaş'ın geçtiğimiz yerel seçimlerde olduğu gibi yine AK Parti'nin Büyükşehir Belediye Başkan adayı olacağına kesin gözüyle bakılıyor.
Aydın'da AK Parti ve MHP'nin hangi ilçede aday çıkaracağı da büyük oranda netleşti. MHP, halen belediye yönetimini elinde bulundurduğu Nazilli, İncirliova ve Germencik'te aday gösterecek.
Cumhur İttifakı çerçevesinde AK Parti'nin kentin en büyük ilçesi Efeler'i MHP'ye bırakacağı konuşuluyor. Bu 4 ilçeye ilave olarak Söke'nin de MHP'ye verilebileceği iddialar arasında. 14 ilçede ise AK Parti aday gösterecek.

ÜMMET AKIN FORMÜLÜ

MHP, daha önce Aydın'da Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Germencik'in mevcut Belediye Başkanı Ümmet Akın'ı açıklamıştı. Ancak, Cumhur İttifakı çerçevesinde Aydın, AK Parti'ye bırakılınca Akın'ın adaylığı geri çekilmişti. Şimdi Akın'ın Efeler'den MHP adayı olarak gösterileceği konuşuluyor.
MHP, Nazilli'de mevcut Başkan Haluk Alıcık ve İncirliova'da da mevcut Başkan Gürşat Kale'nin yeniden aday yapılacağını daha önce açıklamıştı.

AYVALIK, BALYA, İVİNDİ

Bu arada kulislerde Balıkesir'le ilgili de bir bilgi geldi. Bu ilde de Ayvalık, Balya ve İvrindi'de MHP aday gösterecek. Diğer ilçelerde de AK Parti aday gösterecek.

İZMİR ADAYLARINA 'KALBİ' EĞİTİM

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın yerel yönetimler açısından üzerinde en fazla durduğu kavram, 'Gönül Belediyeciliği'... Erdoğan, daha önce 31 Mart seçimlerini 'Gönül Belediyeciliği' seçimi olarak gördüklerini açıklamış ve "Adını böyle koyduk, gönül belediyeciliği.
Ne yapacağız? Gönülleri fethedeceğiz.
Hizmet gerekli ama yeterli değil. Yeterli olan ne? Gönülleri kazanmak. Biz, gönüller almaya geldik. İnşallah seçim gününe kadar en küçük beldeden, ülkemizin en büyük şehri İstanbul'a kadar her haneye her iş yerine ulaşacak, sıkmadık el, dokunmadık gönül, fethetmedik kalp bırakmayacağız" ifadelerini kullanmıştı.

İKİ GÜN EĞİTİM GÖRECEKLER

Erdoğan'ın koyduğu bu hedefin ardından İzmir'de Cumhur İttifakı adaylarına AK Parti İl Başkanlığı tarafından önemli bir ders verilecek. Haftasonu İl Başkanlığı'nda kampa alınacak adaylar, iki gün 'Kalbi anlatım, hitabet, vücut dili ve ikna sanatı' dersi alacak. Adaylara bir sonraki hafta ise, 'Zaman, stres yönetimi ve renkli iletişim teknikleri' dersi verilecek. Ayrıca tüm derslerin video çekimli uygulaması da yapılacak.Ardından adaylar çalışmalarını hızlandıracak.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA