• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Hani İZBAN grevini AK Parti yaptırıyordu? ERHAN GÜLENÇ

Hani İZBAN grevini AK Parti yaptırıyordu?

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 09.01.2019, 00:00

İZBAN'daki işçi grevi Başkan Erdoğan'ın erteleme kararıyla sona ererken, İzmir'de yıllardır sahnelenen 'mağduriyet oyunu' da yerle bir oldu.
İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, sorumluluğunu yerine getirip grevin önüne geçemeyince hemen 15 yıldır en iyi yaptığı şey olan 'mağdur' rolüne giriverdi. "Grev haktır ama bunu sadece İzmir'de yapılması aklımıza farklı senaryolar getiriyor. Bir dayatma ile karşı karşıyayız" diyerek ulaşımda sıkıntı yaşayan İzmirlilere, AK Parti ve grev yapan işçileri hedef olarak gösterdi.

KOMPLO OLMADIĞI GÖRÜLDÜ

Kendisini sözde işçi temsilcisi olarak pazarlayan CHP İzmir Milletvekili Kani Beko da emekçinin yanında saf tutacağına Kocaoğlu'nun yalanına destek verdi.
Beko, "Greve gidilmesinin asıl nedeni yerel seçim öncesi İzmir'de ulaşımın felç olması ve Büyükşehir'in beceriksizlikle suçlanmasıdır, yani politiktir" diye konuştu.
Bu algı operasyonu tam karşılık bulmaya başlamıştı ki, Başkan Erdoğan grevi erteleme kararıyla bu oyunu bozuverdi.
İzmirlilerin çektiği çile sona ererken grevin AK Parti'nin bir oyunu olmadığı, İzmir'e yönelik bir komplo kurulmadığı net bir şekilde ortaya çıktı

MAHCUBİYET HİSSETMEZLER

Dün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ, Kocaoğlu ve Beko'nun bu sözlerini hatırlatarak, "Bu erteleme kararından sonra mahcubiyet hissedecekler mi?" diye sordu.
Ben 15 yıllık gözlemime dayanarak diyebilirim ki, kesinlikle hissetmezler...
15 yıldır ne olaylar oldu bir kez bile 'mahcubiyet' gibi bir duygu hissettiklerine şahit olmadık... Aksine böyle her olayda üste çıkmaya çalıştılar... 'Mağduruz', 'Ankara tarafından engelleniyoruz', 'Bu İzmir'e yapılan bir oyun" gibi yalanlarla İzmir'in hassasiyetleriyle oynadılar.
Ama giderayak gerçek yüzleri net bir şekilde görüldü. Kendileri mahcup olmasalar da İzmirli herşeyi anladı...

ÜST PERDEDEN KONUŞAN TÜRKİYE

Türkiye, artık herkese anladığı dilden cevap veriyor. Bu, ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un dünkü Ankara ziyaretinde bir kez daha görüldü.
Gelmeden önce "Bizimle tam koordinasyon olmadan Türkiye'nin Suriye'de operasyon düzenlemesini istemiyoruz.
Kürtleri korumaya yönelik anlaşma sağlanmadan ABD askerlerinin çekilmesi gerçekleşmeyecek" gibi çirkin açıklamalarda bulunan Bolton'a hakettiği ders verildi.
Başkan Erdoğan'ın görüşmediği Bolton, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın'la biraraya geldi. O görüşmeden yansıyan fotoğrafı, bu sayfadaki ilgili haberde görüyorsunuz. İşte bu fotoğraf artık alttan alan değil güçlü ve üst perdeden konuşan bir Türkiye dönemi yaşadığımızı dünya aleme bir kez daha ilan etti...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA