• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İZBAN ve CHP’nin işçiye gerçek bakışı! ERHAN GÜLENÇ

İZBAN ve CHP’nin işçiye gerçek bakışı!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 06.01.2019, 00:00

CHP, yıllardır sosyal demokrat geçinir. İşine geldiğinde işçiden yanaymış gibi tavır alır, gelmeyince de işçi hakkı falan dinlemez...
Bunu anlamak için bugünlerde istedikleri zam oranını alamadıkları gerekçesiyle greve giden İZBAN işçileri ile greve hazırlanan İzmirli metro ve tramvay işçilerine karşı CHP'nin takındığı tavra bakmak yeterli...
Bundan birkaç ay önce tam İstanbul'da yapılan 3. havalimanının hizmete açılacağı dönemde çeşitli bahaneler öne sürülürek zamanlama açısından manidar bir eylem yapılmıştı. İşte o tarihte CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu da çıkıp hemen işçi dostu kesilmişti. Kılıçdaroğlu, Hükümeti suçlayıp "Hakkını aramayan işçi işçi değildir. Hak verilmez alınır. İnsanlık tarihi hak arama tarihidir" demişti.

KOCAOĞLU, HEDEF GÖSTERDİ

Ancak, işçiler CHP yönetimindeki İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda olan bir yerde haklarını aramaya kalkınca işin rengi değişiverdi.
Büyükşehir'in CHP'li Başkanı Aziz Kocaoğlu, İZBAN'daki grevle birlikte metro ve tramvay işçilerinin de greve gitmeye hazırlanması üzerine 'sosyal demokrat' maskesini çıkardı ve işçileri hedef aldı.
Halkapınar'da işçi ve bağlı oldukları sendika yöneticileriyle yaptığı görüşmede sinirlenip 'argo' ifadeler bile kullandığı belirtilen Kocaoğlu, "Grev haktır ama bunu sadece İzmir'de yapılması aklımıza farklı senaryolar getiriyor. Bir dayatma ile karşı karşıyayız" diyerek işi başka yerlere çekmeye çalıştı. Böylece işçileri de halka hedef göstermiş oldu.

PATRONLAR KIZARMIŞ!

CHP İzmir Milletvekili Tacettin Bayır da Kocaoğlu'nun işçilere fazla zam veremeyeceğini yoksa özel sektördeki patronların tepkisini çekeceğini belirterek sosyal demokratlıkla uzaktan yakından alakası olmayan bir bakış açısı ortaya koydu.
Neymiş, sanayici ve işveren bu kadar zammı verebilecek durumda değilmiş ve Kocaoğlu yüksek zam verirse zor durumda kalacak patronlar Kocaoğlu'na düşman olurmuş... Kendisi de bir patron olan Bayır, bu sözleriyle CHP'nin derdinin emek değil sermayeye yaranmak olduğunu açık etti.

SÖZDE İŞÇİ TEMSİLCİSİ

En son ise, sahneye CHP'nin işçi hakları konusunda ne halde olduğunu çok çarpıcı bir şekilde ortaya koyan bir isim çıktı karşımıza. Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu (DİSK) Genel Başkanıyken İzmir Milletvekili seçilen Kani Beko, hak arayışı için gidilen grevi karalamaya çalıştı.
Bir sendikacı olması nedeniyle işçilerin yanında yer alması beklenen Beko, grevinin 'politik' amaç taşıdığını iddia ederek grev yapan işçileri hedef gösterdi. Beko, "Greve gidilmesinin asıl nedeni yerel seçim öncesi İzmir'de ulaşımın felç olması ve Büyükşehir'in beceriksizlikle suçlanmasıdır, yani politiktir" diye konuştu.

HALKI KANDIRIYORLAR

Yani Türkiye'nin prestij yatırımı olan İstanbul'daki havalimanının açılışına günler kala işçiler birden manidar bir eyleme başlayınca 'kışkırtıcılık' yapan CHP, kendine bağlı belediyede hak arayan işçileri halkın hedefi haline getirmeye çalıştı.
İşte bunların sosyal demokratlığı da bu... Nasıl, PKK terörüne karşıyız derken diğer yandan PKK'nın uzantısı HDP ile gizli ittifak yaparak halkı kandırıyorlarsa işçi hakları konusunda da aynısını yapıyorlar.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA