• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Geçti o günler Amerika! ERHAN GÜLENÇ

Geçti o günler Amerika!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 15.01.2019, 00:00

ABD Başkanı Donald Trump, askerlerini Suriye'den çekme kararı alırken bu ülkede Pentagon merkezli örgütlenmiş güç odağı direniyor.
Trump bir iş adamı mantığıyla hareket edip ülkesinin dünya jandarmalığı için her yıl ödediği yüzmilyarlarca dolarlık maliyeti azaltmanın yollarını arıyor. Pentagon ise, dünya jandarmalığının sürmesi için Trump'a baskı uyguluyor. Trump'ın önceki gün Türkiye'ye yönelik yaptığı tehdit dolu paylaşım da tamamen bu baskının bir ürünü. Güvenlik ve Terör Uzmanı Coşkun Başbuğ'un dünkü açıklamasında dediği gibi bu tehditler Türkiye için yok hükmünde.
Türkiye, gerek Trump gerekse Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'ın aynı içerikteki açıklamalarına gerekli cevabı bundan tam 3 yıl önce peşinen verdi.
Başkan Erdoğan, "Tüm dünyaya sesleniyorum:
Bedeli ne olursa olsun, Suriye'nin kuzeyinde, Türkiye'nin güneyinde devlet kurulmasına asla müsaade etmeyeceğiz" sözleriyle kararlılığımızı tüm dünyaya ilan etti. Savunma Bakanlığı tarafından ABD'ye cevap olarak yeniden gündeme getirilen Erdoğan'ın o sözlerini Yeni Asır olarak bugün manşetimize taşıdık.

TEK PATRON: MİLLET

Türkiye o gün söylediği bu sözden milim sapmadı, aksine kararlılığını daha da keskinleştirdi. Artık, ne denirse yapan, bazı özel anlaşmalarla ABD'nin 53. eyaleti haline getirilen bir Türkiye yok... O günler çok geride kaldı. Türk milleti, Selçuklu ve Osmanlı zamanındaki dünyada söz sahibi olma misyonuna yeniden dönmeye başladı.
Ulu Önder Atatürk ile başlayan diriliş bugün artık yeni bir evreye girdi. O yüzden Türkiye, bu tehdide karşı alttan almak yerine en üst perdeden cevabını verdi ve vermeye de devam edecek.
ABD ne derse desin, ne yaparsa yapsın, bu saatten sonra Suriye'ye çöreklenen terör örgütü PKK için kaçınılmaz sondan dönüş olmayacak. Türkiye, terörü tepeleyecek ve Amerika da öyle bakacak...
ABD kendini hala dünyanın patronu sanıyor olabilir ama Türkiye için artık tek bir patron var o da, milletin kendisi...

"BALIKESİR PARTİCİLİK YAPMAYACAK"

Cumhur İttifakı, Balıkesir ilçe belediye başkan adaylarını Cuma günü açıklayacak. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi'nde adeta iki adaylı bir seçim yaşanacak. Bir yanda AK Parti ve MHP'nin adayı Yücel Yılmaz, diğer yanda ise PKK'nın uzantısı HDP'nin gizli ortak olduğu CHP ve İP ittifakının adayı İsmail Ok olacak.
Kentte yüzde 40'ı bulan sol seçmen ise, bu seçime adaysız girecek. Bu seçmen kitlesi iki adayı değerlendirip oyunu öyle kullanacak.
Kentteki son tabloyu Yücel Yılmaz ile görüştük. Karesi Belediye Başkanı olarak başarılı çalışmalara imza atan Yılmaz, iddialı konuştu.
Yılmaz, "Balıkesir, partilerin genel merkezlerinin yönlendirmesiyle oy vermez. Burası Kuvay-i Milliye şehridir.
Bu seçimde Balıkesirli particilik yapmayacak, olaylara ve adaylara göre karar verecek. Biz de yerel yönetimlerde yaptıklarımıza, tecrübemize, ekibimize güveniyoruz. Başkanlık yaptığımız dönem boyunca kimseyi dışlamadık, liyakata önem verdik ve şehre hizmet etmek için çabaladık. O yüzden 31 Mart'ta Balıkesirlinin teveccühüne mazhar olacağımıza inanıyoruz" dedi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA