• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
İzmirli koltuk kavgacılarına dersini vermeli ERHAN GÜLENÇ

İzmirli koltuk kavgacılarına dersini vermeli

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 18.01.2019, 00:00

CHP, Türkiye genelinde yüzde 25 barajını bir türlü geçemiyor.
Ancak İzmir, buna rağmen Büyükşehir Belediyesi'nde tercihini son seçimlerde hep CHP'den yana kullanıyor.
Maalesef CHP, İzmir'in bu tercihini istismar ediyor. İzmir'i çantada keklik gören CHP'liler, kente nasıl hizmet edeceklerini değil, 'parsayı kimin toplayacağını' tartışıyor.
Aylar önce başlayan seçim sürecinde CHP kanadından bugüne kadar İzmir'i dünya kenti yapmak için tek bir proje, tek bir fikir duydunuz mu?
Varsa yoksa kavga, varsa yoksa koltuk savaşı...
En son mevcut Başkan Aziz Kocaoğlu'nun adaylık konusunda kıvırıp Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu'na rest çekmesiyle yaşanan kaos, İzmir'e verilen zararın boyutlarını daha da artırdı.
Tablo açık ve seçik, CHP İzmir'e ihanet ediyor... İzmir bunu haketmiyor...

EN BÜYÜK SUÇLU

Hiç kusura bakmasınlar bunun da baş sorumlusu CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu'ndan başkası değil. Gelmiş geçmiş en kötü CHP Genel Başkanı...
Aziz Kocaoğlu, aday olmayacağını ta 1 Ekim'de açıkladı. Ama Kemal Bey, o tarihten bu yana partisinin en iddialı olduğu şehirde bir aday belirleyemedi.
18 Aralık'ta Ankara ve İstanbul adayını açıkladı ama İzmir için bir ismi kamuoyunun karşısına çıkaramadı. CHP'liler de ilçe belediye başkanıyla, milletvekiliyle koltuğu kapma yarışına girdi.
Bu durum da baştan beri yeniden adaylık için bir oyun kurgulayan Kocaoğlu'nun eline koz verdi. Kılıçdaroğlu tam adayını belirleyeceği anda devreye giren Kocaoğlu, ortalığı karıştırdı.

KEŞKE PROJELER YARIŞSAYDI

Bugün AK Parti ve MHP'nin adayı Nihat Zeybekci, İzmir'i karış karış gezerken kente ivme kazandıracak projelerini de teker teker açıklıyor.
Böyle bir ortamda CHP de bu kenti nasıl dünya kenti yapacağını anlatsaydı, projelerini ortaya koysaydı, fena mı olurdu? Fikir ve projelerin yarışması kente bir sinerji katardı. Ama CHP'liler maalesef Kılıçdaroğlu'nun basiretsizliğinin de etkisiyle koltuktan başka bir şey konuşamaz oldu.

BUNLARI UNUTMAYIN

Bugüne kadar CHP'den İzmir'e ne hayır geldi tartışılır ama bu saatten sonra hiçbir hayır gelmez. İzmirlinin oyunu çantada keklik görüp, kendi üzerinden bir rant kavgasına tutuşan CHP'ye iyi bir ders verme zamanı artık geldi.
Yanlış anlaşılmasın kimseye oyunu şu partiye veya şu adaya ver demiyorum.
Ama, İzmirlilere '31 Mart'ta sandığın başına gittiğinizde bu yaşananları şöyle bir gözünüzün önünden geçirip mührünüzü bu kente hizmet edecek adayın altına vurun' diyorum.
Eğer İzmir bu seçimde de hizmet yapmak isteyenlere değil bu koltuk kavgacılarına teslim edilirse 3. büyük kent olma özelliğini kısa süre içerisinde kaybeder.
İzmirliler, gittikleri Bursa, Eskişehir, Kayseri gibi kentlerdeki şehircilik hizmetlerini gıptayla izlemeye devam eder. Birileri de Atatürk ve laiklik üzerinden istismarla parsayı götürmeyi sürdürür...

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA