• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
‘Bay Kemal’i değil Mustafa Kemal’i dinleyin! ERHAN GÜLENÇ

‘Bay Kemal’i değil Mustafa Kemal’i dinleyin!

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 30.01.2019, 00:00

İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Tunç Soyer'in "CHP-İP değil, CHP-HDP ittifakının adayı" olduğunu ilk kez, önceki gün bu köşede gündeme getirdik. Yankı uyandıran bu tespitimiz, daha mürekkebi kurumadan doğrulandı. HDP, İzmir'in de içinde olduğu bazı şehirlerde aday göstermeyeceklerini açıkladı. HDP Eş Genel Başkanı Sezai Temelli de İzmir'e oynanan oyunu net bir şekilde ortaya koyan bir açıklama yaparak Tunç Soyer'e açıktan destek verdi.
Bu saatten sonra lafı evirip çevirmenin anlamı yok. Kemal Kılıçdaroğlu tarafından PKK'nın uzantısı HDP'nin çizgisine kaydırılan CHP, açıkça İzmir'e ve Türkiye'ye ihanet ediyor. Atatürk değerlerine bağlılığıyla ön plana çıkan İzmir, PKK'nın uzantısı HDP'ye tepsi içinde sunulmak isteniyor.
İzmirli bu oyunu bozmalı...

ATATÜRK'ÜN İLKELERİ ORTADA

Ulu önder Mustafa Kemal'in ilkeleri ve bize bıraktığı emanetler ortada. O, Türkiye'yi milleti ve ülkesiyle bölünmez bütünlük ilkesi üzerine kurdu. Şimdi O'nun kurduğu partinin başına bir kaset komplosuyla gelen kişi, maalesef Atatürk'ün partisini Türkiye'yi hem milleti ve hem de toprağıyla bölmek isteyen PKK'nın siyasi aparatına payanda yaptı.
Allah aşkına İzmir'e aday diye dayattıkları şu Tunç Soyer'in yaptıklarına bir bakın...
Devlet, PKK'nın uzantısı HDP'nin yönettiği Sur Belediyesi'ne özerklik ilan ettiği için kayyum atıyor ve Soyer çıkıp "Kayyumla kardeş değiliz, kardeşliğimiz Sur Belediyesi iledir. Sur'a kayyum darbedir" diyor.

GERİ DÖNÜLMEZ ZARAR

HDP'li vekil Osman Baydemir'in sırtını sıvazlayıp, poşusunu bizzat giydirirken etrafa gülücükler saçıyor.
2017 yılında HDP'nin başlattığı teröristlere özgürlük eylemine katılıp İzmir Birinci Kordon'da kurulan kürsüden en ateşli konuşmayı yapıyor ve "Gücünüzü artırmak için desteğe hazırım. İyi ki varsınız" diyor. Terör örgütünün siyasi temsilcileri de onu ayakta alkışlıyor.
Soyer'in bu yaptıkları Mustafa Kemal'in bize emanet bıraktığı ilkelerin hiçbir yerinde yazmıyor.
Bunlar sadece Atatürk'ün kurduğu partiyi HDP'leştiren 'Bay Kemal'in ilkelerinde yer alıyor.
İzmirli, HDP'yle iş tutan 'Bay Kemal'i değil, Mustafa Kemal Atatürk'ü dinlemeli ve terör örgütü uzantısına "Gücünüzü artırmak için desteğe hazırım" diyen bir isme teslim etmemeli. Hem şehrimiz hem de ülkemize geri dönülmesi zor zararlar vermeyi amaçlayan bu dayatmaya geçit vermemeli...

SOYER'İN EN BÜYÜK PROJESİ!

AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, 2 aydır sürdürdüğü seçim kampanyasında kentle ilgili birçok proje açıkladı. Adayları belli olmadığı için bugüne kadar CHP kanadından tek bir proje duymadık. Nihayet adayları belli oldu artık CHP'den de bu kent için proje üretmesini bekliyoruz.
Ama açıkçası bunu yapacak olan isim Tunç Soyer olunca maalesef beklediğimiz türde projeleri duymamızın çok zor olacağı da ortada.
Neden mi böyle söylüyorum?

İZMİR SATILMAK İSTENİYOR

Soyer, bugüne kadar ilçesinde satmadığı belediye arazisi bırakmadı. 120 milyon liralık arsa satmasına rağmen belediyenin borcunu 40 milyon liradan 90 milyon liraya çıkardı. Belediyeyi çalışanlarının maaşını bile düzenli ödeyemez hale getirdi. Böyle bir portre çizen belediye başkanının hazırlayacağı proje de bu kenti parsel parsel satmaktan başka bir şey olamaz. CHP'liler Zeybekci'nin kente yabancı yatırımcı çekmeyi kastederek söylediği "İzmir'i dünyaya pazarlayacağız" sözünü çarpıtma yarışına girmişti.
Şimdi CHP, İzmirlinin karşısına 'ilçesini parsel parsel satan birini' Büyükşehir Belediye Başkan adayı diye çıkardı. Belli ki, bu defa tüm İzmir birilerine parsel parsel satılmak isteniyor.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA