• BUGÜNKÜ YENİ ASIR
  • BIST 78.384,78
    EURO 4,4760
    USD 3,8608
    GBP 3,8608
    CHF 3,8608
    JPY 3,8608
Zeybekci ‘bilişim vadisi’, Soyer ‘çorba’ diyor ERHAN GÜLENÇ

Zeybekci ‘bilişim vadisi’, Soyer ‘çorba’ diyor

erhan.gulenc@yeniasir.com.tr Tüm yazıları
Giriş Tarihi: 07.02.2019, 00:00

İzmir'de yerel seçimler öncesi adaylar halkın önüne çıktı. AK Parti'nin İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci, aylardır sahada. Zeybekci bugüne kadar onlarca proje açıkladı.
Karaburun'da 30 bin Ar-Ge personelinin çalışacağı bilişim vadisi kurmaktan kentin trafik sorununun 30 köprülü kavşakla çözülmesine, kente yeni katı atık bertaraf tesisi yapılmasından Kemeraltı'nın baştan yaratılmasına kadar birçok alandaki fikirlerini kamuoyuyla paylaştı. İzmir'i bir dünya kenti yapmak istediğini vurguladı. Bugün de düzenleyeceği toplantı ile projelerinin tamamını açıklayacak.

SOMUT BİR SÖZ YOK

CHP kanadında da Büyükşehir Belediye Başkan adayı yaklaşık 10 gün önce belirlendi. Seferihisar'da 10 yıldır başkanlık yapan Tunç Soyer, aday yapıldı. Adayı belli olana kadar CHP'den İzmir'le ilgili tek bir proje duyulmamasının açıklanabilir bir yanı vardı. Ancak, maalesef 10 gündür Soyer'den de İzmir'le ilgili büyük bir proje duyamadık. Laf arasında seçilmesi halinde altyapı, ulaşım, trafik, çöp, katı atık bertarafıyla ilgili meselelere odaklanacağını söyledi ama bu meseleleri nasıl çözeceğiyle ilgili somut tek bir söz etmedi.
Bugüne kadar somut olarak ortaya koyduğu tek proje ise, 'çorba' projesi oldu. Soyer, katıldığı bir TV programında "Mahallelerde mahalle kütüphaneleri kuracağız. Ücretsiz internet erişimi, çorba ve ısıtma olacak" dedi.

5 YILDIR DÜŞÜNMEDİN Mİ?

Sakın yanlış anlaşılmasın tabi ki, bu da bir projedir ve ben bununla dalga geçmiyorum...
Ancak, biz Soyer'den artık birçok Anadolu şehrinden geri kalmaya başlamış İzmir'in kangren haline gelmiş sorunlarını nasıl çözeceği konusunda somut sözler duymak isterdik.
Öyle ya... 2014 yılından bu yana bu iş için hazırlanıyorsun. Bunca yıl İzmir'i içine düştüğü bu girdaptan kurtaracak tek bir somut proje düşünemedin mi?
Soyer'den "İzmir'in dağlarında gerçekten çiçekler açacak" gibi İzmirlilerin hassasiyetlerini okşayacak sözlerle siyaset yapmanın ötesinde "İzmir'in trafik, çöp ve Körfez kirliliği sorunlarını şu şu projelerimle çözeceğim", "İzmir'i şu projelerle dünya kenti yapacağım" gibi somut sözler duymayı beklerdik.

CHP'NİN AKLI OY İÇİN GELDİ!

İzmir'de Göztepe Stadı hızla ilerliyor.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Göztepe'yle aynı zamanda yola çıkılan Karşıyaka Stadı ise, maalesef çıkarılan engeller nedeniyle bir türlü hayata geçirilemedi. CHP'li Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ve Karşıyaka Belediye Başkanı Hüseyin Mutlu Akpınar, Yalı'da yapılacak stada ısrarla karşı çıktı.
Stat 'açtırılan' bazı davalarla engellendi.
Karşıyaka taraftarı kan ağladı.

ÇOK ZAMAN KAYBEDİLDİ

Ancak Bakanlık projeden vazgeçmedi ve çalışmalar yürütüldü. En son yeniden inşaat ihalesine çıkılmasının önünde 'otopark yeri bulunması' engeli vardı o da AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan adayı Nihat Zeybekci'nin girişimiyle aşıldı.
Bu arada CHP'nin aklı ise, seçim kapıya dayanınca oy hesabıyla yerine geldi.
Taraftarlarla biraraya gelen CHP'nin Karşıyaka Belediye Başkan adayı Cemil Tugay, "O stat yapılacak. İnşaatında taş taşımaya hazırım" diye konuştu.
Keşke, CHP'nin aklı oy isteneceği zaman değil de baştan yerine gelseydi de Karşıyaka bu kadar zaman kaybetmeseydi.

Yasal Uyarı: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Turkuvaz Medya Grubu’na aittir. Kaynak gösterilse veya habere aktif link verilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı ya da bir bölümü kesinlikle kullanılamaz.
Ayrıntılar için lütfen tıklayın.
GÜNÜN YAZARLARI
SON DAKİKA